Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Afacerile agricola bacau au crescut cu 23%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Revistei Piata, grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat o cifra de afaceri de 385,31 milioane lei in primele noua luni ale anului 2011, cu 23 % mai mult fata de cifra de afaceri inregistrata in perioada similara a anului 2010 (313,69 milioane lei), a anuntat compania.

Agricola International SA, cea mai importanta companie a Grupului de firme Agricola Bacau, care integreaza linia de business carne de pasare (pe langa linia de business magazine proprii si Operatorul Logistic), a inregistrat in aceasta perioada o crestere a cifrei de afaceri cu 19%, ajungand la circa 256,18 mil. lei. Vanzarile de carne de pui Agricola Bacau au crescut constant in primele noua luni ale acestui an, iar comparativ cu perioada similara din 2010, cresterea este de 22% in volum.

La 1 octombrie volumele de carne de pui comercializate atingeau 23.300 tone, prin urmare credem ca vom atinge tinta de 31.000 tone la sfarsitul anului, in contextul in care in 2010 vanzarile au depasit cu putin 26.000 tone carne de pasare. In continuare, exportul de carne de pasare reprezinta 22% din productia de carne pe care o realizam, adica s-a dublat ca pondere fata de anul trecut , a declarat Grigore Horoi, presedinte Agricola Bacau.

Principalele tari in care exporta Agricola Bacau sunt Germania, Olanda, Franta, Grecia si Marea Britanie.

Dupa primele trei trimestre ale anului, vanzarile de preparate din carne fierte-afumate si salamuri crude uscate, obtinute la Salbac, companie din cadrul Grupul Agricola Bacau, continua sa fie mai mari cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care piata mezelurilor este in scadere cu 10 procente.

In schimb, la grupa salamurilor crude uscate, pe o piata stationara, cresterea inregistrata de produsele Agricola Bacau este de 24% atat in volum, cat si in valoare. La categoria semipreparate si produse de tip ready-meal, obtinute la fabrica Europrod, se mentine cresterea de 11% in volum a vanzarilor, pe un trend de scadere a pietei.

Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 500 milioane lei la nivelul intregului Grup de firme Agricola Bacau, in crestere cu circa 21% fata de rezultatele anului trecut, respectiv o cifrs de afaceri de 341 milioane lei pentru Agricola International.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...