Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Afacerile fermierilor de la Agrocomplex Lunca Pașcani în creștere accentuată

Autor: Meat MIlkjoi, 29 mai, 2014

Ferma agrozootehnică Agrocomplex Lunca Paşcani din judeţul Iaşi, care cultivă 3.200 de hectare de teren agricol şi deţine 1.000 de vaci, dintre care, multe de carne, şi-a majorat afacerile cu 29% anul trecut, la 26,5 milioane lei (6 milioane de euro), creştere susţinută de investiţiile realizate în ultimii ani, de producţia de floarea-soarelui, porumb şi sfeclă de zahăr.

„A fost un an bun din punct de vedere agricol în special la culturile de floarea-soarelui şi porumb şi la cele de sfeclă de zahăr, pentru care avem contracte de furnizare cu fabrica Agrana din Roman“, a afirmat Bogdan Pantazi, directorul general al companiei. Ferma este deţinută în proporţie de 80% de Dumitru Pantazi, potrivit datelor Registrului Comerţului, şi are 130 de angajaţi.

Pentru 2012 Agrocomplex Lunca Paşcani raportase o cifră de afaceri de 18, 8 milioane lei (4,2 mil. euro) şi unprofit net de circa 330.000 lei (74.000 euro). Câştigul net al companiei a crescut în 2013 la 2,4 mil. lei (0,54 mil.euro), cu 86% peste cel din anul anterior. „Sperăm să creştem în continuare anul acesta, însă e greu de făcut o estimare pentru că depindem de condiţiile meteorologice şi de conjunctura preţurilor, care sunt volatile atât la lapte, cât şi la cereale“. (Mai multe, pe www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...