Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Afacerile Smithfield au crescut cu 23%, profitul a scăzut cu 14 %

Autor: Ilie Stoianvineri, 21 iunie, 2013

Grupul american Smithfield, cel mai mare producator de carne de porc la nivel mondial, a raportat vanzari de 245,8 milione de dolari in Romania in anul fiscal 2012 (1 mai 2012 – 30 aprilie 2013). Profitul operational al grupului pe piata romaneasca a scazut insa cu 14%, la 7,9 milioane de dolari.

Din punct de vedere cantitativ, vanzarile din Romania s-au majorat cu 10%. Grupul american mentioneaza ca la evolutia pozitiva a afacerilor din Romania din anul precedent a contribuit si obtinerea de catre unitatea sa de procesare a dreptului de a exporta carne in Uniunea Europeana si pe piete terte incepand cu anul 2012, noteaza Magazinul Progresiv.

Grupul Smithfield este prezent pe piata romaneasca prin intermediul companiilor Smithfield Ferme, care opereaza ferme de cresterea porcilor in vestul tarii, Smithfield Prod, cel mai mare abator din Romania, detinand o cota de circa 30% din totalul productiei romanesti de carne de porc si Agroalim Distribution, care distribuie carnea de porc pe piata locala. (Mai multe, pe www.magazinulprogresiv.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...