Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AFIR a încheiat un protocol de cooperare cu Agenția de Plăți din Moldova

Autor: meatmilkluni, 26 noiembrie, 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a încheiat astăzi protocolul de cooperare interinstituțională cu Agenția de Intervenţie şi Plăți pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova, în cadrul Ședinței comune a guvernelor României și Republicii Moldova, desfășurată la Palatul Victoria.

 

Ceremonia de semnare a acordului de către Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR și de către Vadim CURMEI, directorul adjunct al AIPA, a avut loc la sediul Guvernului României, în prezența prim-ministrului României, Viorica DĂNCILĂ, a prim-ministrului Republici Moldova, Pavel FILIP și a miniștrilor din cadrul celor două cabinete.

 

În baza protocolului pe care l-am semnat azi, vom introduce în aplicația CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate, dezvoltată de AFIR, producătorii agricoli din Republica Moldova precum și un modul pentru identificarea și localizarea produselor sau a serviciilor oferite de aceștia. Vor fi incluse și informații privind traseele turistice care ar putea fi urmate de consumatorii de produse alimentare certificate.

 

Totodată, acordul prevede faptul că, pentru a dobândi experiența necesară, experţii AIPA vor participa împreună cu delegațiile AFIR la acțiuni comune cu parteneri din Uniunea Europeană – în baza acţiunilor de parteneriat dintre Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și alte instituții similare din ţările membre.” a declarat Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU, cu ocazia semnării protocolului de colaborare.

 

De asemenea, Directorul general al AFIR a precizat că obiectivul acordului îl reprezintă realizarea unor misiuni de interes comun pentru cele doua Agenții de plăți, cu privire la dezvoltarea sistemului de sprijin pentru solicitanţii de fonduri europene nerambursabile destinate agriculturii şi dezvoltării rurale.

 

Prin intermediul acestui protocol, cele două părți semnatare vor dezvolta programe de colaborare în scopul identificării și realizării unor proiecte comune de susținere a producătorilor agricoli din România și din Republica Moldova, precum și acordarea sprijinului necesar realizării unor parteneriate mixte de colaborare între fermierii din cele două țări. Semnarea acestui acord are la bază o strânsă relație de colaborare cu rezultate deosebite între cele două state.

MADR a lansat selecția pentru elaborarea Planului Național Strategic 2021-2027
Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 iulie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,  prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală – Autoritate de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, a lansat în data de 27.06.2019 procesul de selectare a partenerilor în vederea constituirii grupurilor tematice pentru elaborarea Planului Național Strategic...

ANSVSA: Prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în zonele turistice
Autor: meatmilk  /   joi, 4 iulie 2019

(Comunicat) În perioada 1 iulie – 31 august 2019, ANSVSA a dispus demararea unor controale în unitățile de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării și controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, dar și riscului asociat cu răspândirea virusului pestei porcine...