Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AFIR: Ajutoarele pe Măsura 1 vor fi acoperite 100 %

Autor: meatmilkmiercuri, 11 septembrie, 2019
(Comunicat) Acțiunile privind transferul de cunoştinţe şi acţiuni de informare vizează acompanierea măsurilor de creştere a competitivităţii şi diversificării din agricultură și a necesităţii restructurării şi modernizării sectorului agricol, a încurajării afacerilor orientate spre piaţă, procesarea şi comercializarea produselor agricole, a sporirii cerinţelor pentru o gamă largă şi diversificată de aptitudini economico-financiare şi de management, cât şi a celor legate de îndeplinirea obiectivului gestionării durabile a terenurilor şi protecţiei mediului, aplicarea de tehnologii şi practici prietenoase cu mediul, bunelor practici de producţie agricolă, precum şi de utilizare a energiei regenerabile, a aplicării soluţiilor tehnologice şi practicilor agricole, care să asigure alternative la combaterea secetei prin metodele de irigaţii.

 

OPERAȚIUNI Sprijinite:

 

Măsura sprijină formarea profesională și dobândirea de competențe, activităţile demonstrative și acţiunile de informare, care vor contribui la crearea și implementarea unui management eficient al exploataţiilor şi adoptarea de practici prietenoase cu mediul. Măsura vizează:

 

 –  îmbunătățirea cunoștințelor fermierilor prin intermediul cursurilor de formare profesională de scurtă durată (ex: inițiere, perfecționare), cu perioade diferențiate de pregătire, în funcţie de nivelul de pregătire al beneficiarilor finali, precum și de tematica programului de formare profesională.

 

 –  îmbunătăţirea cunoştinţelor de bază în rândul fermierilor/micilor procesatori care activează în sectorul agroalimentar prin extinderea domeniului de aplicare şi sprijinirea altor acțiuni pe termen scurt, cum ar fi activitățile demonstrative și acțiunile de informare.

 

BENEFICIARI eligibili:

 

Entitățile publice sau private care activează în domeniul formării profesionale a adulților, care îndeplinesc criteriile de eligibilitate și de selecție și care aplică individual sau în parteneriat cu entități publice sau private.

RATA SPRIJINULUI:

 

Ajutorul public acordat în cadrul acestei măsuri este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile în limita costului pe cursant pe zi de instruire propus în Cererea de finanțare.

 

TIPUL DE SPRIJIN:

 

Rambursarea costurilor eligibile suportate și plătite. Durata maximă de implementare a proiectelor depuse în cadrul prezentului apel de propuneri de proiecte este de 18 luni.

PNDR și-a atins toate obiectivele de etapă
Autor: meatmilk  /   luni, 26 august 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că în urma transmiterii de către Autoritatea de Management a Programului Național de Dezvoltare Rurală a Raportului Anual de Implementare pentru anul 2018, Comisia Europeană a certificat faptul că în implementarea PNDR 2014-2020 au fost îndepliniți cu succes toți...

FNGCIMM a redus comisionul Programului START-up Nation
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) este unul dintre principalii parteneri ai Programului guvernamental Start-Up Nation, oferind si in cadrul celei de- a doua editii a programului un produs de garantare dedicat pentru creditele punte acordate de CEC Bank si Banca Transilvania.   FNGCIMM s-a...