Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AFIR: Cererile pentru investiții în zootehnie au atins disponibilul alocat

Autor: Meat MIlkluni, 2 noiembrie, 2015

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că valoarea totală nerambursabilă a tuturor cererilor de finanțare depuse până în acest moment pentru sectorul zootehnic din cadrul submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, a atins nivelul maxim al valorii publice disponibile pentru această sesiune de depunere, mai precis 120% din alocarea disponibilă de 72.021.933  euro.

 

Conform Regulamentului de organizare și funcționare al procesului de selecție și verificare al contestațiilor pentru proiectele aferente măsurilor din PNDR 2020, aprobat prin Ordinul 2.064/23.09.2015 al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precizăm faptul că depunerea continuă a proiectelor în cadrul sesiunii anuale aferente unei componente din cadrul unei submăsuri se oprește înainte de termenul limită, atunci când valoarea publică totală a proiectelor depuse, care au un punctaj estimat (prescoring) mai mare sau egal decât pargul de calitate aferent lunii respective, atinge procentul de 120% din nivelul alocării aferente sesiunii anuale a componentei/submăsurii respective.

 

Precizăm că atingerea valorii maxime a alocarii publice disponibile s-a realizat înainte de termenul limita de depunere pentru această sesiunea, respectiv 30 oct 2015, ora 16.00.

4,6 mil. lei, ajutoare De Minimis pentru Basna și Mangalița
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat o Hotărâre care completează art.11 din Hotărârea Guvernului nr.9/2018 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc".   Astfel, valoarea totală a schemei...

La Digi-AGRI, România și-a impus punctul de vedere privind viitorul PAC
Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat) România și-a impus punctul de vedere în cadrul comisiei AGRI din Parlamentul European cu ocazia votului privind viitoarea Politică Agricolă Comună a Uniunii Europene.   Acest vot consfințește plafonarea voluntară a subvențiilor pentru agricultură, o soluție care apără atât interesele marilor fermieri, cât...