Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate

Autor: meatmilkmiercuri, 6 februarie, 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor putea consulta detaliile referitoare la producător și la rețetele utilizate, cu ajutorul funcției de scanare a codurilor QR aplicate pe etichetele produselor omologate.

 

În această perioadă în care țara noastră deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și când se pune accent din ce în ce mai mult pe digitizarea agriculturii, AFIR prezintă versiunea îmbunătățită a aplicației CPAC, pe care o consider un instrumentutil pentru promovarea la nivelul Uniunii Europene a producătorilor români. Catalogul Produselor Alimentare Certificate, dezvoltat integral de către AFIR,ajută consumatorii să aleagă produsele alimentare care sunt sigure și autentice, fără intermediari. Mai mult, în cazul în care codulQR este aplicat pe produs, acestava putea fi scanat, cumpărătorul având imediat la dispoziție toate datele acestuia. Noua versiune a aplicației CPAC poate fi utilizată și în sistemul de operare IOS, nu numai în Android”,a precizat directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

 

Aplicația CPAC a fost lansată în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Ruralela începutul lunii noiembrie 2018 și este rezultatul unei acțiuni de voluntariat a departamentului IT din cadrul AFIR.Prin intermediul aplicației, Agențiapromovează și sprijină consumul produselor omologate la nivel național (produse tradiționale, montane, cu rețetă consacrată) și la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicație geografică protejată – IGP).

ANSVSA controalează ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat) În perioada 25.03.2019 – 12.04.2019, se desfășoară controale la nivel național pentru verificarea respectării, de către operatorii din sectorul alimentar, a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la transportul, ambalarea, depozitarea și comercializarea ouălor provenite din  comerțul...

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...