Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate

Autor: meatmilkmiercuri, 6 februarie, 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor putea consulta detaliile referitoare la producător și la rețetele utilizate, cu ajutorul funcției de scanare a codurilor QR aplicate pe etichetele produselor omologate.

 

În această perioadă în care țara noastră deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și când se pune accent din ce în ce mai mult pe digitizarea agriculturii, AFIR prezintă versiunea îmbunătățită a aplicației CPAC, pe care o consider un instrumentutil pentru promovarea la nivelul Uniunii Europene a producătorilor români. Catalogul Produselor Alimentare Certificate, dezvoltat integral de către AFIR,ajută consumatorii să aleagă produsele alimentare care sunt sigure și autentice, fără intermediari. Mai mult, în cazul în care codulQR este aplicat pe produs, acestava putea fi scanat, cumpărătorul având imediat la dispoziție toate datele acestuia. Noua versiune a aplicației CPAC poate fi utilizată și în sistemul de operare IOS, nu numai în Android”,a precizat directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

 

Aplicația CPAC a fost lansată în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Ruralela începutul lunii noiembrie 2018 și este rezultatul unei acțiuni de voluntariat a departamentului IT din cadrul AFIR.Prin intermediul aplicației, Agențiapromovează și sprijină consumul produselor omologate la nivel național (produse tradiționale, montane, cu rețetă consacrată) și la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicație geografică protejată – IGP).

ANPC: Proiect de Ordin cu privire la campaniile promoționale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 septembrie 2019

(Comunicat ANPC) Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, prin Direcția Generală Control și  Supraveghere Piață și Armonizare Europeană,  a propus pentru consultare publică, la data de 29.08.2019, un Proiect de Ordin pentru informarea consumatorilor de către operatorii economici cu privire la continuarea...

Trei condiții esențiale pentru o bună funcționare a unităților CIP
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 30 august 2019

În aplicațiile cu standarde ridicate de igienă, cum ar fi producția alimentară, igiena este deosebit de importantă, iar unitățile CIP își au importanța lor. Toate conductele și tuburile trebuie spălate regulat cu agenți de curățare pentru a îndepărta bacteriile, reziduurile chimice și biologice și pentru a preveni răspândirea...