Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AFIR, prima instituție românească, certificată ISO 37001:2016, Anti-Mită

Autor: meatmilkjoi, 11 iulie, 2019

(Comunicat) Directorul General al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a primit la începutul acestei luni certificatulde conformitate a sistemului de management anti-mită cu standardul internațional ISO 37001:2016 din partea lui Alessandro ROMEI, EMEA Senior Director la RINA SIMTEX – organismul de certificare pentru acest standard de calitate.

 

„Suntem prima instituție publică din România care obține această certificareimportantă  a sistemului de managementISO 37001 din partea RINA SIMTEX, fiind unstandard de referință care asigură un set de bune practici cunoscute atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

 

Sistemul de management implementat la nivelul Agenției, care ne-a permis obținerea acestui standard de calitate a actului administrativ, are ca principal obiectiv scăderea continuă a riscurilor de mituire, atât în cadrul instituției, cât și în raport cu colaboratorii săi.

 

În acest sens, sistemul încurajează și promovează o cultură instituțională adecvată, menită să descurajeze orice potențiale fapte de mituire și instituie un set de reguli și criterii anti-corupție care să fie respectate în toate activitățile în care este implicată Agenția.

 

Am dorit să obținem acest certificat pentru a adăuga încă un aspect pozitiv în construcția unui parteneriat de încredere cu beneficiarii noștri. Consecința directă a dobândirii acestui certificat este creșterea încrederii partenerilor în Agenţie, inclusiv a organismelor europene”,a menționat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

 

În acest sens, conducerea AFIR și-a reafirmat angajamentul său pentru îmbunătăţirea continuă a eficacităţii sistemului de management, având ca obiectiv principal prevenirea și combaterea practicilor de mituire.

 

ISO 37001 oferă direcții importante pentru organizații, fiind conceput pentru a ajuta organizațiile să prevină, să detecteze și să răspundă proceselor de corupție, respectând în același timp actele normative incidente în domeniu. Măsurile impuse de ISO 37001 pot fiintegrate cu procesele și controalele existente, iar standardul urmărește structura comună la nivel înalt, cerută de standardele sistemului de management ISO.

(EMEA – acronimul din engleză pentru Europe, the Middle East and Africa-Europa, Orientul Mijlociu și Africa).

ANSVSA: Prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în zonele turistice
Autor: meatmilk  /   joi, 4 iulie 2019

(Comunicat) În perioada 1 iulie – 31 august 2019, ANSVSA a dispus demararea unor controale în unitățile de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării și controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, dar și riscului asociat cu răspândirea virusului pestei porcine...

Ultima întâlnire a Grupurilor de Lucru LEADER din seria 2018-2019
Autor: meatmilk  /   joi, 4 iulie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Teodora Gabriela GHENIU a participat la reuniunea Grupurilor de Lucru LEADER 2014-2020 - ”Rezultate și Perspective”, care a avut loc la Tușnad.   Principalele subiectele au vizat analiza rezultatelor implementării Strategiilor de Dezvoltare Locală și informații legate de pregătirea și...