Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola bacau-22 % din productie, la export

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Ziua de Constanta, Compania Agricola International Bacau, principalul producator si procesator de carne de pasare din Romania, a exportat in primele cinci luni ale anului 2011 peste 22% din productia de carne de pasare.

In volum, exporturile au crescut cu 76 % fata de anul precedent, iar valoric exporturile din 2011 au fost mai mari cu 219 % fata de perioada similara a anului trecut. Aceasta crestere valorica semnificativa a fost determinata in principal de cresterea proportiei de carne refrigerata livrata pe pietele externe (60% din total carne exportata in 2011, de la 20% in anii trecuti).

Principalele sortimente livrate pe pietele din vest sunt piept de pui cu os sau dezosat, file din piept de pui si pui grill.

„Cele mai importante tari in care exportam sunt Germania, Olanda, Franta, Grecia si ne intereseaza piata Marii Britanii in special, unde deja colegii de la Europrod au livrat prima transa de produse de tip ready-meal.

Intentionam, de asemenea, sa exportam salamuri crude uscate, de la Salbac, unde in acest moment am demarat o investitie de marire a capacitatii de productie la aceasta grupa de produse”, a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau.

Unul dintre obiectivele Agricola Bacau pentru anul 2012 este cresterea cotei de piata la carnea de pasare la 16%, fata de 14% cat a inregistrat in anul 2010.

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...

A avut loc a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 octombrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, a organizat în perioada 11-12 octombrie 2018, la Gura Humorului cea de-a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER (GLL), cu tematica: Infrastructură socială și cooperare - sM 19.3.   La eveniment au participat experți...