Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agricola bacau-22 % din productie, la export

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Ziua de Constanta, Compania Agricola International Bacau, principalul producator si procesator de carne de pasare din Romania, a exportat in primele cinci luni ale anului 2011 peste 22% din productia de carne de pasare.

In volum, exporturile au crescut cu 76 % fata de anul precedent, iar valoric exporturile din 2011 au fost mai mari cu 219 % fata de perioada similara a anului trecut. Aceasta crestere valorica semnificativa a fost determinata in principal de cresterea proportiei de carne refrigerata livrata pe pietele externe (60% din total carne exportata in 2011, de la 20% in anii trecuti).

Principalele sortimente livrate pe pietele din vest sunt piept de pui cu os sau dezosat, file din piept de pui si pui grill.

„Cele mai importante tari in care exportam sunt Germania, Olanda, Franta, Grecia si ne intereseaza piata Marii Britanii in special, unde deja colegii de la Europrod au livrat prima transa de produse de tip ready-meal.

Intentionam, de asemenea, sa exportam salamuri crude uscate, de la Salbac, unde in acest moment am demarat o investitie de marire a capacitatii de productie la aceasta grupa de produse”, a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau.

Unul dintre obiectivele Agricola Bacau pentru anul 2012 este cresterea cotei de piata la carnea de pasare la 16%, fata de 14% cat a inregistrat in anul 2010.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...