Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola bacau-22 % din productie, la export

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Ziua de Constanta, Compania Agricola International Bacau, principalul producator si procesator de carne de pasare din Romania, a exportat in primele cinci luni ale anului 2011 peste 22% din productia de carne de pasare.

In volum, exporturile au crescut cu 76 % fata de anul precedent, iar valoric exporturile din 2011 au fost mai mari cu 219 % fata de perioada similara a anului trecut. Aceasta crestere valorica semnificativa a fost determinata in principal de cresterea proportiei de carne refrigerata livrata pe pietele externe (60% din total carne exportata in 2011, de la 20% in anii trecuti).

Principalele sortimente livrate pe pietele din vest sunt piept de pui cu os sau dezosat, file din piept de pui si pui grill.

„Cele mai importante tari in care exportam sunt Germania, Olanda, Franta, Grecia si ne intereseaza piata Marii Britanii in special, unde deja colegii de la Europrod au livrat prima transa de produse de tip ready-meal.

Intentionam, de asemenea, sa exportam salamuri crude uscate, de la Salbac, unde in acest moment am demarat o investitie de marire a capacitatii de productie la aceasta grupa de produse”, a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau.

Unul dintre obiectivele Agricola Bacau pentru anul 2012 este cresterea cotei de piata la carnea de pasare la 16%, fata de 14% cat a inregistrat in anul 2010.

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...

Debitron Termo se va număra printre expozanții conferinței Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Participant de tradiție, Debitron Termo nu va lipsi nici de această dată de la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, urmând ca, în zilele de 30 și 31 mai să își expună ultimele oferte de produse și soluții tehnologice la standul pe care îl va avea amenajat în secțiunea Expo.   Debitron Termo actioneaza ca partener...