Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola Bacău a ajuns la 2.000 ha ferme agricole

Autor: Meat MIlkluni, 18 august, 2014

Agricola Bacău, unul dintre cele mai mari grupuri din industria locală de procesare de carne, s-a extins în producţia agricolă şi a ajuns să controleze prin arendă peste 2.000 de hectare de teren arabil. Dezvoltarea diviziei de producţie de cereale a fost făcută cu discreţie având în vedere că reprezentanţii companiei nu au mai vorbit până acum despre proiectele pe această linie, informeaza ZF.

„Mi-aş dori să ajungem la 10.000 de hectare, dar nu cred că va fi posibil pentru că majorarea preţurilor la cereale în ultimii ani a aglomerat piaţa“, spune Grigore Horoi, pre¬şedintele Agricola Bacău, grup cu afaceri ce depăşesc 130 milioane de euro pe an.

Grupul exploatează terenurile prin intermediul firmei Aicbac şi al depozitarului Comcereal Bacău, prin intermediul căruia grupul a arendat 300 de hectare în prima jumătate a anului. Compania plă¬teşte 700-800 kilograme de grâu/hectar/anual, ceea ce înseamnă 10% din preţul mediu de achiziţie al terenului.

Exploatarea terenurilor agricole reprezintă un prim pas către un model de producţie integrată care să protejeze compania de volatilităţile de pe piaţa cerealelor.

Creşterea preţurilor la materia primă, element ce reprezintă 70% din costurile totale ale grupului, a muşcat adânc din profitabilitatea Agricola în 2012, un an secetos în care recolta de porumb a fost la jumătate faţă de cea obţinută în mod normal. (mai multe pe www.zf.ro).

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...