Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola Bacău, cel mai bun angajator din România

Autor: Meat MIlkmarți, 3 decembrie, 2013

Două nume mari din agribusiness au fost incluse în topul companiilor care își trataează cel mai bine salariații. Este vorba de Agricola Internaţional (producătorul şi procesatorul de carne de pasăre din Bacău) și de Monsanto România (producţie de seminţe şi pesticide), branduri care au fost incluse pe lista celor mai buni angajatori de pe plan local în 2013, potrivit studiului realizat de divizia de consultanţă în resurse umane Aon Hewitt, parte a grupului Aon.

Studiul, realizat într-o perioadă de nouă luni, analizează nivelul de „engagement“ (devotament pro­fe­sional – n.red.) al angajaţilor, prin prisma analizei a trei di­men­siuni: Say (angajaţii care vorbesc pozitiv despre compania pen­tru care lucrează în discuţiile cu colegii, cu prietenii sau cu clien­ţii), Stay (angajaţii care vor să rămână în companie pentru mult timp şi care nu se gân­desc să o părăsească) şi Strive (angajaţii care depun un efort suplimentar pentru a ajuta la obţinerea de rezultate pentru companie).

Rezultatele studiului Aon Hewitt din acest an arată că nivelul mediu de engagement în cadrul companiilor locale este de 57%, cu 2% mai mare decât cel al companiilor din regiunea Europei Centrale şi de Est participante la cercetare.

„În România, 65% dintre angajaţii respondenţi la studiu vorbesc pozitiv despre com­pania pentru care lucrează, 57% vor să rămână în companie pentru o perioadă mai lungă de timp, iar 55% depun eforturi supli­mentare pentru a ajuta la îmbunătăţirea re­zultatelor companiei pentru care lu­crează“, a spus Virginia Păună, senior consultant employee benefits în cadrul Aon România.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...