Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agricola Bacău a inaugurat o nouă unitate de producție pentru salamuri crud-uscate

Autor: Meat MIlkvineri, 23 septembrie, 2016

Compania Agricola Bacău a inaugurat ieri, 22 septembrie, o nouă capacitate de producție pentru salamurile crud-uscate, rezultat al unei investiții de cinci milioane de euro. Acest proiect a demarat la 1 august 2015 și constă înconstruirea unei noi clădiri, legată de fabrica deja existentă, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 5.000 mp.

 

Asistăm astăzi la punerea în funcțiune a noii fabrici de salamuri crud-uscate, cu toate că, inițial, acest eveniment era planificat pentruanul 2017. Însă, încă de la finalul anului 2014 primim din piață semnale pentru necesitatea suplimentării capacității de producție, devansarea investiției venind ca un răspuns la acestea”, a declarat Grigore Horoi, președinte AGRICOLA Bacău.

 

Piața crud-uscatelor, încontinuăcreștere

 

La finalul anului 2015, vânzările de salamuri crud-uscate AGRICOLA au ajuns la 2.363 de tone, dintre care 1.126 de tone de Salam de Sibiu. Pentru 2016, estimărilearată o creștere de până la 2.750 de tone de crud-uscate și 1.350 de tone de Salam de Sibiu. În ultimii șapte ani, compania a înregistrat, așadar, o creștere învolum de până la 300%.

 

Piața salamurilor crud-uscate este în creștere, Salbac fiind lider în categorie, cu o cotă de piață valorică de 20%, care estimăm că va ajunge, după această investiție, la 25%, până la finalul anului 2018. Consumatorii români apreciază tot mai mult produsele de calitate, la prețuri corecte pentru calitatea primită”, a completat Angelica Șmil, Director General SALBAC, companie din cadrul grupului Agricola Bacău.

 

Noua capacitate permite o creștere de 10% pe an, în următorii treiani, fabrica deja existentă, modernizată la standarde europene în anul 2007, preluând integral producerea Salamului de Sibiu, iar cea nou inaugurată preluând producția sortimentelor de crud-uscate nemucegăite, precum Salam Mozaic, Salam Bănățean, Salam Uscat, sau Salam Levant -sortiment care urmează să fie lansat.

 

2016 – anul Salamului de Sibiu

 

Segmentul Salam de Sibiu în piața internă atinge 1.500 de tone, anul 2016 venind cu o creștere de aproximativ 20%. Odată cu această nouă unitate de producție, focusul va trece și pedezvolta rearelațiilor de export, în primă fază către comunitățile de români din țările Uniunii Europene.

 

Lideri ncontestabili de mai bine de șapte ani pe acest segment de piață, Salamul de Sibiu AGRICOLA a primit, anul acesta o serie de recunoașteri care atestă calitateasa de excepție – înscrierea în Registrul Denumirilor cu Indicație Geografică Protejată al Uniunii Europene, ca urmare a demersului întreprins de Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, AGRICOLA fiind unul dintre membrii fondatori, dobândirea a două Stele de Aur în cadrul Galei Superior Taste Award, organizată de International Taste & Quality Institute, dobândirea distincției Silver Award, din partea Institutului Internațional pentru Selecții de Calitate „Monde Selection”, și dobândirea calității de furnizor al Casei Regale a României, alături de Puiul Fericit Agricola Bacău. (În imaginea de deschidere, Doamna Angelica Șmil-Director General Salbac, prezentând noua unitate de producție)

 

Domnul Grigore Horoi-Președintele Agricola Internațional Bacău, împreună cu invitații, în timpul inaugurării noii linii de producție:

a2

Smithfield România a oferit nevoiașilor 400.000 de mese calde
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 martie 2019

(Comunicat) Timp de 10 ani consecutiv, prin intermediul programului de responsabilitate socială „Hrană pentru suflete”, voluntarii Smithfield România au oferit 397.000 de mese calde familiilor nevoiașe din județele Timiș și Arad.   Prin acest program inițiat în 2009, Smithfield România împreună cu cele 20 de organizații...

Mirdatod va expune la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 11 martie 2019

Firma Mirdatod Prod din Ibănești-Mureș, va participa și în acest an la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, urmând să-și expună delicioasele produse lactate, fabricate dup[ la standul pe care îl va avea amenajat în zona Expo.   SC MIRDATOD PROD SRL a fost înfiinţată în anul 1994, cu sediul social în comuna...