Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola Bacău își proiectează viitorul în sistem integrat

Autor: Maria Demetriadjoi, 25 februarie, 2016

Agricola Bacău își proiectează viitorul în sistem integrat, acesta este obiectivul grupului de firme, pe termen mediu și lung, pe care l-a dezvăluit domnul Grigore Horoi, Președintele companiei, înntr-un interviu acordat pentru Progresiv. Iată care este conceptul după care se dorește modelarea viitoare a afacerilor:

 

”Mi-ar plăcea foarte mult să găsesc parteneri care să se integreze în Agricola, după modelele de business din afară. Practic, să existe mai mulți fermieri care să aibă contract direct și exclusiv cu Agricola. De exemplu, știu că unul dintre cei mai mari producători de carne din Europa are în bilanț active mai puține decât Agricola. De ce? Pentru că ceea ce urmărește producătorul de carne de pui din piețele mature este să-și dezvolte propriile capacități de procesare, fermele aparținând altor actori din piață. Mă gândesc și eu la o construcție financiară care să ne pună în poziția de a pune în concurență fermele proprii cu fermele partenere. Aceasta ar fi cireașa de pe tort pentru noi.

 

După părerea mea, aceasta este direcția în care ar trebui să meargă piața românească pentru că vorbim de un model de business validat peste tot în lume. Noi am moștenit sistemul acesta integrat de producție care nu este soluția cea mai bună în toate situațiile, deoarece există verigi ale lanțului integrat care nu sunt puse în competiție cu piața.

 

Avem parteneri care s-au integrat cu Agricola, nu foarte mulți însă – aproximativ 10% din totalul puilor sacrificați provin de la ferme partenere. Sunt ferme relativ mici, dar nu chiar așa de mici cum am văzut în Europa. Pentru că am vrut să aflu exact cum stau lucrurile în Uniunea Europeană, am vizitat recent o fermă din Olanda și am aflat acolo că ei externalizau foarte mult, de exemplu exista o echipă de sud-americani care la miezul nopții venea și prindea puii, după care îi punea în cuști și îi număra.”

Aqua DP își va expune tehnologiile la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 11 martie 2019

Compania Aqua DP, una dintre numele de referință din domeniul tehnologiilor destinate prezervării mediului, furnizor al soluțiilor Microcat, își va expune ultima ofertă de produse și tehnologii în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk 2019.   Aqua DP furnizează:   STAȚII DE EPURARE: Instalații...

Muller Dairy a fost preluată de Central Bottlings Co. Ltd.
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 martie 2019

(Comunicat) Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Central Bottlings Company Ltd achiziţionează de la Molkerei Alois Muller GmbH & CO KG participaţia deţinută de acesta la capitalul Muller Dairy Ro SRL.   În acest fel, The Central Bottlings rămâne unic acţionar al companiei Muller Dairy Ro SRL. Anterior...