Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola Bacău își proiectează viitorul în sistem integrat

Autor: Maria Demetriadjoi, 25 februarie, 2016

Agricola Bacău își proiectează viitorul în sistem integrat, acesta este obiectivul grupului de firme, pe termen mediu și lung, pe care l-a dezvăluit domnul Grigore Horoi, Președintele companiei, înntr-un interviu acordat pentru Progresiv. Iată care este conceptul după care se dorește modelarea viitoare a afacerilor:

 

”Mi-ar plăcea foarte mult să găsesc parteneri care să se integreze în Agricola, după modelele de business din afară. Practic, să existe mai mulți fermieri care să aibă contract direct și exclusiv cu Agricola. De exemplu, știu că unul dintre cei mai mari producători de carne din Europa are în bilanț active mai puține decât Agricola. De ce? Pentru că ceea ce urmărește producătorul de carne de pui din piețele mature este să-și dezvolte propriile capacități de procesare, fermele aparținând altor actori din piață. Mă gândesc și eu la o construcție financiară care să ne pună în poziția de a pune în concurență fermele proprii cu fermele partenere. Aceasta ar fi cireașa de pe tort pentru noi.

 

După părerea mea, aceasta este direcția în care ar trebui să meargă piața românească pentru că vorbim de un model de business validat peste tot în lume. Noi am moștenit sistemul acesta integrat de producție care nu este soluția cea mai bună în toate situațiile, deoarece există verigi ale lanțului integrat care nu sunt puse în competiție cu piața.

 

Avem parteneri care s-au integrat cu Agricola, nu foarte mulți însă – aproximativ 10% din totalul puilor sacrificați provin de la ferme partenere. Sunt ferme relativ mici, dar nu chiar așa de mici cum am văzut în Europa. Pentru că am vrut să aflu exact cum stau lucrurile în Uniunea Europeană, am vizitat recent o fermă din Olanda și am aflat acolo că ei externalizau foarte mult, de exemplu exista o echipă de sud-americani care la miezul nopții venea și prindea puii, după care îi punea în cuști și îi număra.”

Grupul GrECo JLT a devenit Partener al Conferinței Internaționale Meat Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 3 mai 2018

Compania GrECo JLT, un nume de referință al pieței de consultanță a riscului și al asigurărilor, a devenit Partener al conferinței Meat Milk 2018. GrECo JLT va fi reprezentată de domnul Eduard Simionescu, General Manager, acela care, în ședința generală din ziua de 10 mai va susține prezentarea cu titlul ”Gestionarea riscurilor...

SGS România a devenit Partener al Conferinței Meat Milk 2018
Autor: meatmilk  /   vineri, 27 aprilie 2018

Prestigioasa companie SGS România a devenit partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Compania va fi reprezentată prin Divizia sa de Agricultură și Alimentație, prin domnul Tudor Suciu-Coordonator de Afaceri, urmând să...