Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola bacau lanseaza «puiul fericit», hranit ca la curte si scos la aer

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agricola Bacau isi imbogateste portofoliul de produse cu o alta inovatie: Puiul Fericit, creat special pentru cei care vor sa-si aduca aminte de gustul, savoarea, consistenta si chiar culoarea puiului de altadata, crescut ca la curte, informeaza compania.

Fermele in care este crescut Puiul Fericit au dimensiuni reduse, sunt situate intr-o zona izolata, cu vegetatie bogata, de padure, respecta tiparul adaposturilor traditionale in care puii au o densitate la sol foarte mica si sunt amenajate astfel incat permit iesirea puilor in aer liber. Puiul Fericit este hranit timp de 70 de zile dupa o reteta in care porumbul reprezinta 80%, proces ce asigura o calitate deosebita a carnii, asemenea pasarilor crescute la curte.

Pe langa modalitatea de crestere, Puiul Fericit aduce pe piata locala de profil un atribut in premiera: fiecare pui din aceasta categorie poate fi urmarit cu precizie dupa arborele sau genealogic, prin implantarea unui inel (crotaliu) in pielea aripii la varsta de o zi. Crotaliul va fi purtat pe intreg parcursul celor 70 de zile – perioada de crestere optima – si se va regasi pe carcasa rezultata de la abatorizare. Puiul fericit este disponibil sub forma de carcasa si piese transate: pulpe cu os, piept dezosat, aripioare si carne pentru ciorbita, in retelele Carrefour, Real, Kaufland si magazinele proprii Agricola Bacau.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...