Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola bacau lanseaza snitelul vegetal in postul pastelui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Revista Piata, Agricola Bacau extinde categoria ready-meal cu un nou produs – snitel vegetal refrigerat.

Noul produs se alatura unei game variate de produse similare congelate: Hamburgeri, Nuggets si Parjoale vegetale. Șnitelul vegetal refrigerat este produs dupa o reteta complet noua si are ca ingrediente principale soia si legume deshidratate, fiind condimentat conform obiceiurilor romanesti cu putina ceapa si piper. Timpul de gatire al acestuia se rezuma la o incalzire de doar 2 minute, fie ca este vorba de cuptorul cu microunde, cuptor simplu sau tigaie teflonata, fara ulei.

Produsul este ambalat intr-un sistem inovativ de tip tray sealing, in atmosfera controlata, cele patru bucati de snitel fiind cuprinse intr-o caserola cu pereti transparenti.

Reteta noului produs a fost obtinuta in urma rezultatelor unei cercetari calitative coordonate de Agricola Bacau in cinci centre pilot din Romania cu privire la obiceiurile de consum specifice romanilor care cumpara astfel de produse de post. Cercetarea, realizata in 5 centre urbane mari (Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Craiova) a fost alcatuita din testari de gust si interviuri de grup.

Rezultatele evidentiaza faptul ca, pentru consumatorii romani, motivul principal in achizitia de produse de tip ready-meal este lipsa timpului pentru gatit (46 % raspuns spontan). Achizitia de produse ready meal se face in proportie de 73% din retailul modern.

Europrod SA, compania din cadrul Grupului Agricola Bacau care produce produsele vegetale de tip ready-meal si-a mentinut anul trecut pozitia de lider, cu o cota de piata de 19%.

Potrivit istoricului nostru, vanzarile de produse de post cresc in volum de la 1 tona, pe o luna in care nu se posteste, la peste 20 tone intr-o luna de post. Daca totalul vanzarilor de produse vegetale, in postul de Paste din 2011, a atins 33 de tone, iar in postul Craciunului 31 de tone, in aceste 7 saptamani de post credem ca vom ajunge la 45 de tone de produse vegetale comercializate, dintre care aproape 10 tone din noul nostru produs – Șnitel Vegetal refrigerat”, a declarat Vasile Roman, directorul general al companiei Europrod.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...