Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola bacau: salamul de sibiu aduce un plus de 17,7 milioane lei, in primele 8 luni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Agricola Bacau a vandut in primele opt luni ale acestui an peste 410 tone de salam de Sibiu, cu aproape 7% mai mult decat in perioada similara a anului 2011, inregistrand o cifra de afaceri pe acest sortiment de 17,7 milioane de lei.

„Volumele de salam de Sibiu comercializate in primele 8 luni ale acestui an depasesc cu putin 410 tone, fiind cu aproape 7% mai mari decat cele din perioada similara a anului 2011. Valoric, procentul de crestere este de 17%, iar cifra de afaceri pe care o dezvoltam din sortimentul Salam de Sibiu atinge in primele opt luni ale acestui an 17,7 milioane lei”, a subliniat Angelica ªmil, directorul Salbac, companie din Grupul Agricola Bacau specializata in producerea de salamuri crud-uscate si preparate fiert-afumate.

Potrivit ultimului raport de retail audit al Nielsen Romania, in perioada iunie – iulie 2012, salamul de Sibiu Agricola Bacau a inregistrat un nou record pe piata interna, atingand o cota de piata de 53,2% din punct de vedere valoric (49,2% in volum) in total segment salam de Sibiu comercializat in Romania.

Totodata, salamul de Sibiu Agricola Bacau si-a majorat cota de piata detinuta cu aproape 9% fata de iulie 2011, cand s-a pozitionat la 45% cota de piata valorica si 42% in volum.

Potrivit raportului, brandul Agricola este lider in categoria salamurilor crud-uscate pe piata din Romania, in aceasta vara, cu 16,4% cota valorica, respectiv 12,2% in volum.

Vanzarile la categoria salamuri crude uscate si preparate din carne fierte afumate Agricola Bacau, au crescut, valoric, in prima jumatate a acestui an cu 10,4 % fata de aceeasi perioada din 2011. Grupa salamurilor crud-uscate inregistra la 6 luni vanzari in crestere cu 14%, in vreme ce preparatele fiert-afumate au marcat o usoara scadere in volum. Este evidenta orientarea consumatorilor catre produse considerate mai sanatoase, cu grad scazut de procesare, in conditiile in care piata mezelurilor este in contractie, cu pana la 15%, se arata in comunicatul companiei.

Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie, care in septembrie 2012 implineste 20 de ani de la infiintare. In 2011, Agricola Bacau detinea 15% din piata carnii de pui, fiind lider cu 19% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal.

Afacerile grupului de firme Agricola Bacau au depasit, in 2011, pragul de o jumatate de miliard de lei, in conditiile reducerii consumului de carne, inregistrand o cifra totala de afaceri de aproximativ 119 milioane de euro (508,498 milioane lei).

Principala companie a grupului – Agricola International SA Bacau – a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 336,118 milioane de lei (circa 78,15 milioane de euro), fata de 279,258 milioane de lei in 2010.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...