Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agricola Bacău va exporta carne de porc în China

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 4 septembrie, 2013

Producatorii de carne de porc vor putea face din nou export in China, dupa ce Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a semnat, recent, un acord cu aceasta tara. Prin urmare, si producatorii locali din domeniu isi vor putea trimite catre aceasta destinatie productia proprie.

“Circa 20 la suta din productia noastra este destinata exportului. Suntem prezenti mai ales in Europa, pe pietele traditionale ale noastre, cum ar fi Germania, Franta, Marea Britanie. De ce nu, si China poate deveni unul dintre clientii nostri, daca preturile si celelalte conditii de export vor fi avantajoase”, a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola International Bacau.

Memorandumul de Intelegere privind sanatatea animala si siguranta alimentelor, semnat saptamâna trecuta, ofera fermierilor si producatorilor români posibilitatea de a exporta carne si produse din carne de porc, dar si bovine vii pe o piata de doua miliarde de locuitori, cu o cerere imensa, in continua crestere, pentru produsele alimentare, in general. (Mai multe, pe www.desteptarea.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...