Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agricola bacau va exporta in marea britanie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza revistapiata.ro Agricola Bacau a informat ca, spre sfarsitul lunii mai, va primi Certificarea oficiala conforma Standardului Global pentru Siguranta Alimentelor BRC (British Retailer Certificate). Noua certificare ofera firmei bacauane posibilitatea de a exporta produse proprii in Regatul Unit.

In urma auditului finalizat in aprilie de catre firma DQS Deutsche Gesselleschaft zur Zertifizierung von Managementsystemen GmbH din Germania, companiile Agricola International SA Bacau (carne de pasare) si celelalte diviziuni din portofoliu: Salbac SA Bacau (salamuri crud-uscate si preparate din carne fierte afumate) si Europrod SA Bacau (semipreparate si produse din carne si vegetale tip ready-meal) au fost recomandate oficial comitetului DQS din Frankfurt pentru certificarea BRC.

Legat de acest moment, Grigore Horoi, Presedintele Agricola Bacau, a declarat: Compania noastra este principalul exportator de carne de pasare, din Romania, pe piata Uniunii Europene. Aceasta noua certificare va permite firmelor din Grupul Agricola Bacau sa exporte oricand produse pe piata din Marea Britanie.

De altfel, in luna martie 2011, aceste 3 companii ale noastre si Avicola Lumina-Constanta (oua consum) au fost certificate conform SR EN ISO 22000: 2005, ceea ce atesta faptul ca produsele noastre si conditiile in care le obtinem respecta cele mai exigente cerinte privind siguranta alimentara la nivel international. Prin obtinerea acestor noi certificari, intarim angajamentul managementului privind politicile de business, adoptate integrat la nivelul Grupului nostru de firme.

Potrivit datelor, in primul trimestru din 2011, exporturile Agricola Bacau au reprezentat 20% din totalul productiei de carne de pasare, principalele tari partenere fiind Germania, Olanda si Bulgaria.

Standardul Global pentru Siguranta Alimentelor BRC a fost publicat initial in 1998 si impus tuturor producatorilor de alimente care furnizeaza bunuri marca proprie in retailul din Marea Britanie. Ulterior, acest sistem de certificare a calitatii produselor, igiena si siguranta alimentara a fost extins pentru toti furnizorii de pe piata Regatului Unit.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...