Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola bacau va exporta in marea britanie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza revistapiata.ro Agricola Bacau a informat ca, spre sfarsitul lunii mai, va primi Certificarea oficiala conforma Standardului Global pentru Siguranta Alimentelor BRC (British Retailer Certificate). Noua certificare ofera firmei bacauane posibilitatea de a exporta produse proprii in Regatul Unit.

In urma auditului finalizat in aprilie de catre firma DQS Deutsche Gesselleschaft zur Zertifizierung von Managementsystemen GmbH din Germania, companiile Agricola International SA Bacau (carne de pasare) si celelalte diviziuni din portofoliu: Salbac SA Bacau (salamuri crud-uscate si preparate din carne fierte afumate) si Europrod SA Bacau (semipreparate si produse din carne si vegetale tip ready-meal) au fost recomandate oficial comitetului DQS din Frankfurt pentru certificarea BRC.

Legat de acest moment, Grigore Horoi, Presedintele Agricola Bacau, a declarat: Compania noastra este principalul exportator de carne de pasare, din Romania, pe piata Uniunii Europene. Aceasta noua certificare va permite firmelor din Grupul Agricola Bacau sa exporte oricand produse pe piata din Marea Britanie.

De altfel, in luna martie 2011, aceste 3 companii ale noastre si Avicola Lumina-Constanta (oua consum) au fost certificate conform SR EN ISO 22000: 2005, ceea ce atesta faptul ca produsele noastre si conditiile in care le obtinem respecta cele mai exigente cerinte privind siguranta alimentara la nivel international. Prin obtinerea acestor noi certificari, intarim angajamentul managementului privind politicile de business, adoptate integrat la nivelul Grupului nostru de firme.

Potrivit datelor, in primul trimestru din 2011, exporturile Agricola Bacau au reprezentat 20% din totalul productiei de carne de pasare, principalele tari partenere fiind Germania, Olanda si Bulgaria.

Standardul Global pentru Siguranta Alimentelor BRC a fost publicat initial in 1998 si impus tuturor producatorilor de alimente care furnizeaza bunuri marca proprie in retailul din Marea Britanie. Ulterior, acest sistem de certificare a calitatii produselor, igiena si siguranta alimentara a fost extins pentru toti furnizorii de pe piata Regatului Unit.

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 23 mai 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat...

Top-ul lunii aprilie al vizibilității în online a mărcilor de carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 mai 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii marcilor de carne si produse din carne, in online, pentru luna aprilie 2018.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai...