Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agricola bacau: vanzarile de carne de pui au crescut cu 28% in 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vanzarile de carne pui ale holdingului Agricola International din Bacau au crescut cu 28% in 2010, consemnandu-se astfel un record cantitativ la nivelul firmei, respectiv 26.164 tone anul trecut, fata de 20.428 tone in 2009 se arata intr-un comunicat al companiei.

„Acest trend crescator se mentine si dupa prima luna a anului 2011, an in care rezultatul eforturilor noastre anterioare se va observa mai bine. Desi, paradoxal, anul trecut carnea de pui a fost unul din putinele produse agricole unde s-au consemnat reduceri de pret in timp ce la majoritatea celorlalte s-au inregistrat majorari', a declarat pentru AGERPRES Grigore Horoi, presedintele firmei bacauane. Potrivit acestuia, performanta este rezultatul faptului ca anul trecut Agricola a crescut mai multi pui si a comercializat o cantitate record de carne de pasare, urmand o politica de diminuare a vanzarilor de furaje si de pui vii catre terti si prestand mai putine servicii logistice in extern. In anul 2010, Agricola International SA Bacau a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 279,2 milioane lei, aproximativ egala cu cifra de afaceri inregistrata in 2009, in valoare de 279,2 milioane lei. Acest indicator este format la Agricola International Bacau din cifra de afaceri rezultata ca urmare a vanzarilor de carne de pui, precum si din cele realizate de celelalte departamente ale firmei (Fabrica de Nutreturi Combinate, Avicola, Operator Logistic s.a.) care, in 2010, au inregistrat vanzari mai mici de produse catre terti (furaje, pui vii etc.).

Activitatea Holdingului, unul dintre cei mai mari producatori de carne de pasare si principalul exportator din aceasta categorie din Romania, este caracterizata, in primul rand, prin diversitate, fiind singurul furnizor din tara care ofera pietei interne cele mai multe categorii de produse: carne de pui refrigerata si congelata, in carcasa sau in piese transate, ambalata in atmosfera controlata (sistem BDF), tavita cu folie stretch sau punga personalizata, preparate si specialitati din carne fierte afumate salamuri crude uscate semipreparate si produse tip ready meal din carne si vegetale oua si praf de oua.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...