Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola bacau: vremea rece si postul pastelui au dus la scaderea vanzarilor de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agricola Bacau, cel de-al doilea mare producator de carne de pasare, a inregistrat in primele trei luni ale acestui an o crestere cu 5,1% a cifrei de afaceri la nivel de grup comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 83 de milioane de lei (circa 20 mil. euro).

Rezultatele inregistrate in primele trei luni ale anului 2010 sunt strans legate de evenimentele economice din ultima vreme, care produc efecte mult mai severe in aceasta perioada fata de acelasi interval din 2009, respectiv: somaj in crestere, reducerea veniturilor realizate din salarii, pensii, starea de nesiguranta privind ziua de maine, a declarat Grigore Horoi, presedintele grupului de firme Agricola Bacau, care a rulat anul trecut afaceri de 413 mil. lei (circa 98 mil. euro).

Astfel, in timp ce vanzarile de oua pentru consum si de mezeluri s-au majorat cu aproximativ 50% in valoare in primul trimestru al anului, iar produsele semipreparate si pre-gatite au luat un avans de 17%, vanzarile de carne de pasare s-au diminuat cu aproape 7% in valoare in primul trimestru al acestui an fata de rezultatele realizate in primele trei luni ale anului 2009.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...