Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola, Cris-Tim, Caroli și Aaylex, campionii creșterii, în 2015

Autor: Maria Demetriadluni, 15 februarie, 2016

Cei mai mari jucători de pe piaţa produselor din carne şi-au majorat afacerile anul trecut, reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% fiind pilonul care a stat la baza creşterii consumului pe piaţa care se apropie de 3 miliarde de euro, conform unei analize ZF pe baza informaţiilor furnizate de companii.

 

Grupurile Agricola Bacău, Cris-Tim, Caroli Foods Group şi Aaylex (Coco Rico) au avut anul trecut afaceri în creştere, în timp ce Unicarm, afacere pusă pe picioare de Vasile Lucuţ, şi-a păstrat businessul la aproximativ acelaşi nivel cu cel din anul 2014, potrivit datelor furnizate de jucători. Transavia, care este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de carne, nu şi-a făcut deocamdată publice rezultatele.

 

Vasile Lucuţ spunea că reducerea TVA la alimente a fost măsura care a ajutat com­pania să-şi menţină afacerile. Ideea a fost susţinută de Radu Timiş, acţionarul Cris-Tim, care spunea că măsurile luate de guvern precum reducerea TVA, scăderea CAS şi creşterea salariului minim creează mediul perfect pentru dezvoltarea com­pa­niilor din România.

 

Şi Bogdan Grama, general manager al grupului de firme Aaylex, spunea că s-a înregistrat o uşoară creştere a producţiei şi a consumului de carne de pa­sări în anul 2015 comparativ cu anul precedent, în contextul reducerii TVA la alimente.

Aqua DP își va expune tehnologiile la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 11 martie 2019

Compania Aqua DP, una dintre numele de referință din domeniul tehnologiilor destinate prezervării mediului, furnizor al soluțiilor Microcat, își va expune ultima ofertă de produse și tehnologii în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk 2019.   Aqua DP furnizează:   STAȚII DE EPURARE: Instalații...

Muller Dairy a fost preluată de Central Bottlings Co. Ltd.
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 martie 2019

(Comunicat) Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Central Bottlings Company Ltd achiziţionează de la Molkerei Alois Muller GmbH & CO KG participaţia deţinută de acesta la capitalul Muller Dairy Ro SRL.   În acest fel, The Central Bottlings rămâne unic acţionar al companiei Muller Dairy Ro SRL. Anterior...