Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricola, Cris-Tim, Caroli și Aaylex, campionii creșterii, în 2015

Autor: Maria Demetriadluni, 15 februarie, 2016

Cei mai mari jucători de pe piaţa produselor din carne şi-au majorat afacerile anul trecut, reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% fiind pilonul care a stat la baza creşterii consumului pe piaţa care se apropie de 3 miliarde de euro, conform unei analize ZF pe baza informaţiilor furnizate de companii.

 

Grupurile Agricola Bacău, Cris-Tim, Caroli Foods Group şi Aaylex (Coco Rico) au avut anul trecut afaceri în creştere, în timp ce Unicarm, afacere pusă pe picioare de Vasile Lucuţ, şi-a păstrat businessul la aproximativ acelaşi nivel cu cel din anul 2014, potrivit datelor furnizate de jucători. Transavia, care este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de carne, nu şi-a făcut deocamdată publice rezultatele.

 

Vasile Lucuţ spunea că reducerea TVA la alimente a fost măsura care a ajutat com­pania să-şi menţină afacerile. Ideea a fost susţinută de Radu Timiş, acţionarul Cris-Tim, care spunea că măsurile luate de guvern precum reducerea TVA, scăderea CAS şi creşterea salariului minim creează mediul perfect pentru dezvoltarea com­pa­niilor din România.

 

Şi Bogdan Grama, general manager al grupului de firme Aaylex, spunea că s-a înregistrat o uşoară creştere a producţiei şi a consumului de carne de pa­sări în anul 2015 comparativ cu anul precedent, în contextul reducerii TVA la alimente.

Lactatele Baciul-Competitivitate prin preț și calitate!
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

SC MERIDIAN AGROIND SRL, deținătoarea de drept a brand-ului Baciul, a început producția de lactate în decembrie 1999. Firma are sediul în municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău și are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate proaspete și a brânzeturilor. Am dorit întotdeauna să ne diferențiem de concurență prin...

Grupul de firme Safir participă la Târgul Internațional SIAL
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Grupul de firme Safir, o afacere de familie cu capital 100% românesc, cu peste 27 ani de experiență în industria cărnii, participa la cea de-a 28-a ediție a târgului SIAL, cel mai mare eveniment internațional dedicat industriei alimentareîn cadrul standului României.   Evenimentul va avea loc la Paris, în perioada...