Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricover Credit IFN a acordat împrumuturi de 642 milioane lei

Autor: Meat MIlkvineri, 28 februarie, 2014

(Comunicat) Agricover Credit IFN a acordat, în 2013, fermierilor din România credite în valoare de 642 milioane de lei, în creştere cu 55% faţă de anul precedent, se arată într-un comunicat al diviziei locale de creditare a Grupului Agricover.

Pe fondul cifrelor pozitive, instituţia a raportat un profit operaţional de peste 16 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de anul 2012.

Potrivit sursei citate, cei 642 de milioane de lei acordate sub formă de credite în 2013 s-au îndreptat către un număr de 1.300 de clienţi, în timp ce creditele neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile se situau la 1,2% din total.

În 2013, Grupul Agricover a atras 15 milioane de euro prin acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank, din care 7,5 milioane de euro au revenit Agricover Credit IFN, precum şi 123 milioane lei de la băncile locale. La acestea se adaugă sumele obţinute în 2012, respectiv linii de finanţare de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, în valoare de 12,5 milioane de euro, fondul de investiţii german EFSE – 8 milioane de euro şi de la bănci locale – aproximativ 147 milioane lei’, precizează instituţia de creditare.

Agricover este prima platformă de soluţii integrate pentru agricultură, lider în agribusiness şi o verigă esenţială în lanţul valoric fermier – procesator – consumator. Grupul Agricover include: Agricover Distribuţie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistică, Agricover Credit, Agricover Livestock, Agricover Bulgaria, Covera.ro.

Înfiinţată în anul 2008, Agricover Credit este singura instituţie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...