Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agricover Credit IFN contabilizează o creștere de 27%

Autor: Meat MIlkvineri, 21 august, 2015

Agricover Credit IFN, prima instituție financiară non-bancară specializată exclusiv pe finanțarea agriculturii, continuă creșterea obținând în primul semestru din 2015 un profit operațional de 14.070.000 lei, cu 28% mai mare față de aceeași perioadă din 2014.

 

“Prognozele optimiste lansate acum un an se confirmă în acest prim semestru parcurs de Agricover Credit IFN. Am obținut un profit net de peste 10 milioane lei, cu 27% mai mare față de semestrul 1 din 2014 și o valoare a expunerilor totale de 679 milioane lei, în creștere cu 17%. Flexibilitatea, ancorarea în realitatea de zi cu zi a fermierilor, dublate de soluții bazate pe inovație și apetit pentru risc – sunt parte a strategiei abordate de Agricover Credit IFN cu rezultate concrete în rândul fermierilor”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

 

Informații financiare disponibile la data de la 30.06.2015 indică următorii parametri:

 

Profit operațional: 14.070.000 lei, cu 28% mai mare decât la 30 iunie 2014

Profit net: 10.225.717 lei, cu 27% mai mare decât la 30 iunie 2014
Fonduri proprii: 118.157.798 lei, faţă de 100.106.942 lei la 30 iunie 2014

Rata de adecvare a capitalului: 22%

Valoare expunere totală: 679.000.000 lei, față de 580.000.000 lei la 30 iunie 2014

Credite neperformante cu restanțe mai mari de 90 de zile: 1,2% din total credite

Numărul clienților creditați: 1.653 clienți, în creștere cu 26% față de aceeași perioadă din 2014

 

Produse inovatoare de finanțare – motoare de creștere pentru Agricover Credit IFN

 

Primul semestru din 2015 a fost marcat de lansarea unor produse inovatoare precum Creditul Avans Porumb Forward. Produsul este o soluție de finanțare destinată fermierilor care aleg să valorifice recolta pe baza unui contract forward pentru vânzarea producției de porumb. În baza acestui contract, fermierii pot obține un credit reprezentând 70% din valoarea contractului de vânzare a recoltei de porumb, urmând ca rambursarea să se facă într-o singură rată corelată cu perioada de recoltare.

 

Legumicultura și pomicultura sunt zone care au nevoie de finanțare pentru creșterea randamentelor aflate încă mult sub media europeană. Preocuparea Agricover Credit IFN pentru a susține dezvoltarea și creșterea productivității în aceste domenii, a condus la construirea de  produse specializate atât pentru finanțarea capitalului de lucru cât și a investițiilor.

 

Eficiența operațională și rapiditate

 

Creșterea activității operaționale a făcut necesară dezvoltarea unor soluții care să asigure maximizarea eficienței și a vitezei de procesare a tranzacțiilor. Astfel, Agricover Credit implementează o soluție integrată CRM – LOS (Loan Origination System), dezvoltată împreună cu Total Soft și bazată pe platforma Microsoft Dynamics 2015.

 

„Având în vedere numărul în creștere al clienților și diversificarea continuă a portofoliului de produse, îmbunătățirea sistemului operațional reprezintă o prioritate pentru a putea gestiona simplu și rapid solicitările clienților, reducând timpii de așteptare și procesare prin automatizarea fluxurilor operaționale”, a menționat Robert Rekkers.

 

În perioada următoare, Agricover Credit va inaugura cea de a treia sucursală dintr-o serie de filiale în curs de deschidere în următorii ani. Lansarea acestor filiale este rezultatul unui proces și al unui model de business centrat pe fermier și pe nevoile acestuia. “Ne propunem să venim mai aproape de fermier, iar demersul de a deschide noi sucursale va aduce un plus de operaționalitate și eficiență în activitatea de finanțare”, a adăugat Robert Rekkers.

 

Contextul actual și perspectivele pieței agricole

 

În ceea ce privește solicitarea de credite pentru agricultură, se păstrează în continuare un trend pozitiv. În același timp, fermierii sunt prudenți în ceea ce privește accesarea unor credite noi în contextul unui an agricol dificil, puternic afectat de condițiile meteorologice. Volatilitatea piețelor agricole afectează planurile și profitabilitatea fermelor creând un mediu nesigur în luarea deciziilor și găsirea soluțiilor de către fermieri.

“Agricultura trece printr-o perioadă dificilă, seceta și volatilitatea piețelor afectând activitatea fermierilor. Monitorizăm permanent dinamica și evoluția pieței agricole și menținem un dialog continuu cu clienții noștri pentru a găsi împreună soluții de finanțare care să susțină afacerea fermierilor în contextul actual”, a mai spus Robert Rekkers.

 

Despre Agricover Credit

 

Agricover Credit este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Cunoaşterea şi înţelegerea activităţii agricole permit punerea la dispoziţie a unei game variate de produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor şi caracteristicilor celor cărora se adresează. Echipa comercială mobilă, formată din consultanți financiari, acoperă întreg teritoriul țării, deplasându-se la sediul clientului pentru a oferi suport în alegerea celei mai bune soluții de finanțare, întocmirea dosarului de creditare și cel mai scurt timp de răspuns.

Agricover Credit a înregistrat o creştere rapidă ajungând, în numai câţiva ani, să fie unul dintre jucătorii importanţi în finanţarea producătorilor agricoli.

Tetra Pak face transferul la Industry 4.0
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 18 aprilie 2019

Tetra Pak a lansat o platformă conectată, transformând cutiile de lapte în ambalaje digitale, făcând astfel transferul la Industry 4.0. Mutarea vine după ce compania a efectuat studii pilot cu clienți din Spania, Rusia, Republica Dominicană și India, constantându-se o creștere a vânzărilor de 16%, printr-o simplă campanie de...

Memorandum româno-vietnamez în domeniile agriculturii și sanitar-veterinar
Autor: meatmilk  /   joi, 18 aprilie 2019

(Comunicat) Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au semnat luni, 15 aprilie 2019, un Memorandum de Înțelegere cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al Republicii Socialiste...