Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agricultorii calaraseni vor sa acceseze bani europeni pentru infiintarea fermelor ecologice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In cadrul Comisiei de Dialog Social, care a avut loc miercuri 13 octombrie 2010, la sediul Prefecturii, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania filiala Calarasi, edilul comunei Stefan cel Mare, Nicolae Pandea, a venit in fata celor prezenti cu o initiativa menita sa aduca un real sprijin dezvoltarii agriculturii ecologice in judetul Calarasi, scrie portalul agroazi.ro.

In calitate de reprezentant al Asociatiei operatorilor BIO din Romania, acesta a cerut sprijinul Institutiei prefectului pentru organizarea unei mese rotunde, unde vor lua parte atat primarii din judet cat si fermierii calaraseni.Tema dezbaterii se va axa pe sprijinul acordat de administratiile locale din judetul nostru pentru infiintarea unor ferme de subzistenta, a caror activitate va fi centrata pe obtinerea produselor agroalimentare ecologice. Asociatia Operatorilor Bio din Romania doreste sa dezvolte, intr-un ritm accentuat, producerea, dar si desfacerea pe piata, a produselor ecologice.

De curand aceasta asociatie a semnat un protocol cu o banca romaneasca pentru acordarea unor credite pentru realizarea unor ferme ecologice de gaini si pentru constructia unor solarii pentru legume cu o suprafata de 400 mp. De aceste credite vor putea beneficia tinerii calaraseni pana la 35 de ani. Sper ca primarii din comunelor calarasene ii vor sprijini pe acesti tineri acordandu-le cate un teren ce nu va depasi suprafata de 2000 mp pentru dezvoltarea propriilor afaceri. Cu cei 10.000 de euro garantati de Guvern ei isi vor putea infiinta ferme mici pentru cresterea pasarilor, sau pentru cultivarea legumelor – a precizat edilul Nicolae Pandea.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...