Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricultorii calaraseni vor sa acceseze bani europeni pentru infiintarea fermelor ecologice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In cadrul Comisiei de Dialog Social, care a avut loc miercuri 13 octombrie 2010, la sediul Prefecturii, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania filiala Calarasi, edilul comunei Stefan cel Mare, Nicolae Pandea, a venit in fata celor prezenti cu o initiativa menita sa aduca un real sprijin dezvoltarii agriculturii ecologice in judetul Calarasi, scrie portalul agroazi.ro.

In calitate de reprezentant al Asociatiei operatorilor BIO din Romania, acesta a cerut sprijinul Institutiei prefectului pentru organizarea unei mese rotunde, unde vor lua parte atat primarii din judet cat si fermierii calaraseni.Tema dezbaterii se va axa pe sprijinul acordat de administratiile locale din judetul nostru pentru infiintarea unor ferme de subzistenta, a caror activitate va fi centrata pe obtinerea produselor agroalimentare ecologice. Asociatia Operatorilor Bio din Romania doreste sa dezvolte, intr-un ritm accentuat, producerea, dar si desfacerea pe piata, a produselor ecologice.

De curand aceasta asociatie a semnat un protocol cu o banca romaneasca pentru acordarea unor credite pentru realizarea unor ferme ecologice de gaini si pentru constructia unor solarii pentru legume cu o suprafata de 400 mp. De aceste credite vor putea beneficia tinerii calaraseni pana la 35 de ani. Sper ca primarii din comunelor calarasene ii vor sprijini pe acesti tineri acordandu-le cate un teren ce nu va depasi suprafata de 2000 mp pentru dezvoltarea propriilor afaceri. Cu cei 10.000 de euro garantati de Guvern ei isi vor putea infiinta ferme mici pentru cresterea pasarilor, sau pentru cultivarea legumelor – a precizat edilul Nicolae Pandea.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...