Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricultorii din UK avertizează că boala limbii albastre se întoarce

Autor: Miruna Soresculuni, 4 aprilie, 2016

Crescătorii de animale sunt îndemnați de către Uniunea Națională a Agricultorilor (NFU) să vorbească cu medicii lor veterinari, deoarece industria este în pericol din cauza unei potențiale reveniri a bolii limbii albastre.

 

Această boală a fost prezentă în Franța, încă din vara anului trecut, iar Departamentul de Mediu,Alimentație și Afaceri Rurale (DEFRA) a confirmat déjà că există un risc de 80% ca aceasta să ajungă și în Marea Britanie până în luna septembrie a acestui an.
Boardul NFU, președintele Charles Sercombe a declarat referitor la această situație: ”Există dovezi puternice care arată că boala limbii albastre s-arputea muta în regiunile sudice ale Regatului Unit spre sfârșitul verii, iar situația ar putea fi asemănătoare cu cea din anul 2007. Crescătorii de animal ear trebui să vorbească de pea cum cu mediciilor veterinary despre această boala și să ia în considerare opțiunile pe care le au, inclusive vaccinarea, care ar fi o măsură voluntară, de protecție”, a mai spus președintele NFU.

„Este, de asemenea, imperativ ca noi toți să rămânem vigilenți și să avem grijă la cel mai mic semn al acestei boli dar mai ales să raportăm imediat orice suspiciuni medicului nostrum veterinar. Sănătatea și bunăstarea turmei ar trebui să rămână o proioritate de vârf”.

În prezent, nu există niciun vaccin disponibil pe care fermierii din Marea Britanie l-ar putea folosi, dar NFU lucrează cu Defra și specialiștii din industrie pentru a-și asigura, încă de pe acum, stocurile de vaccin necesare.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...