Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agricultura a primit la rectificarea bugetară peste un miliard de lei

Autor: Maria Demetriadvineri, 23 octombrie, 2015

Ministerul Agriculturii  a primit după rectificarea bugetară cca un miliard de lei, a declarat ieri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Potrivit acestuia, suma este compusă din 640 de milioane de euro pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă, 106 milioane de euro pentru plata subvenţiei la motorină, iar diferenţa este o sumă pe care Ministerul a cedat-o bugetului consolidat la rectificarea precedenta pentru a ajuta celelalte ministere in procesul de cofinanţare a fondurilor europene. „Acum avem nevoie, pe final de an, de acea sumă, şi o primim înapoi practic”, a explicat ministrul.

 

Potrivit acestuia, seceta a creat cele mai mari probleme cultivatorilor de legume. „De exemplu, pentru persoanele fizice suma maximă poate ajunge la 1.100 de lei pe hectar, la persoanele juridice suma poate fi de cel mult 2.200 de lei pe hectar. La cartof, plafonul maxim la persoane fizice este de 850 de lei pe hectar”, explică Constantin.

 

Agricultorii care au avut însă pagube pe mai puţin de 30% din suprafaţa cultivată nu vor primi despăgubiri. „Nu putem (să acordăm despăgubiri n. red.). Regulamentul european impune ca despăgubirile să se acorde pentru cei care au pagube mai mari de 30%. Mi-aş fi dorit să acordăm mai uşor şi mai repede aceste sume, suntem sub patronajul regulamentelor europene, trebuie să avem grijă cum cheltuim nu doar fondurile europene, ci şi pe cele de la bugetul de stat. Orice ajutor pe care îl acordăm oricărui beneficiar trebuie să se conformeze regulilor ajutorului de stat”, a declarat Constantin, citat de Economica.net.

Afacerile din sectorul cărnii, analizate la Meat.Milk 2019 în Workshop
Autor: meatmilk  /   marți, 9 aprilie 2019

Aflat în degringoladă, cel puțin din perspectiva aprovizionării cu materie primă, afacerile din sectorul românesc al cărnii vor fi analizate în dezbaterea din finalul workshop-ului Carne, din după-amiaza zilei de 30 mai a conferinței internaționale Meat.Milk 2019.   Pe lângă modificarea structurală a consumului, lucru care...

Forumul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 5 aprilie 2019

(Comunicat) În perioada 2-4 aprilie a avut loc la București Forumul Consultativ al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) și vizita directorului executiv al acestei instituții, dr. Bernhard URL, evenimente organizate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor...