Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agricultura a contractat toate fondurile europene destinate dezvoltării rurale

Autor: Meat MIlkluni, 12 mai, 2014

(Agerpres) România, prin Ministerul Agriculturii, a contractat toate fondurile europene destinate agriculturii în ceea ce priveşte componenta de dezvoltare rurală, valoarea acestora cifrându-se la 10,2 miliarde de euro, a declarat duminică ministrul de resort, Daniel Constantin, prezent la un miting electoral în oraşul Călan.

‘Anul 2013 a fost anul în care absorbţia fondurilor europene chiar s-a simţit în România. (…) Astăzi, în România, Ministerul Agriculturii a contractat toate fondurile pe care le aveam pe ‘Dezvoltare rurală’. Zece miliarde de euro sunt contractate şi vor ajunge în investiţii în agricultură. Numai în judeţul Hunedoara, 116 milioane de euro au intrat şi vor intra, în perioada următoare, în agricultura din judeţ’, a spus ministrul Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, din cele 10,2 miliarde de euro, circa 70% reprezintă investiţii în proiecte deja implementate, diferenţa de bani urmând să fie utilizată până la sfârşitul anului 2015 în alte proiecte de agricultură.

Oficialul guvernamental a explicat că agricultura reprezintă un domeniu de creştere economică în care pot fi dezvoltate foarte multe locuri de muncă. Astfel, la nivel naţional, în perioada 2007-2013 aproape 10.000 de tineri au beneficiat de fonduri pentru deschiderea unei afaceri în agricultură. ‘Alţi 7.000 de tineri vor putea să înceapă o afacere în agricultură, în anii care vor urma’, a adăugat Constantin.

Ministrul Agriculturii a exemplificat şi cu situaţia din judeţul Hunedoara, unde 312 tineri au beneficiat de fonduri europene pentru a-şi dezvolta o afacere în domeniul agriculturii, alte 400 de locuri de muncă rezultând din proiecte cu specific non-agricol, turistice.

‘Pentru exerciţiul financiar următor, pe care îl începem chiar săptămâna viitoare, pe 20 mai avem prima sesiune de primiri de proiecte, avem împreună: plăţi directe, dezvoltare rurală, aproape 20 de miliarde de euro. De asta, agricultura reprezintă un sector în care putem avea şi creştere, dar să şi creăm foarte multe locuri de muncă’, a conchis ministrul Daniel Constantin.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...