Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricultura primeste 7,92 miliarde de lei in acest an

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Agriculturii va primi, in acest an, un buget de 7,92 miliarde lei, reprezentand 1,37% din PIB, comparativ cu nivelul de 6,11 miliarde de lei aprobat anul trecut. In 2009 insa, bugetul cuprinde si prefinantarile si cofinantarile pentru fondurile UE, care nu erau incluse anul trecut.

Potrivit ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, institutia a solicitat initial 4% din PIB pentru 2009, iar cerintele au scazut apoi la 3% si chiar mai putin, avand in vedere restrictiile legate de criza economica. In cele 7,92 miliarde lei prevazute pentru acest an este inclusa suma de 3,87 miliarde lei destinata prefinantarii si cofinantarii fondurilor UE.

In 2008, sumele nu au fost prinse in buget intrucat au fost trase de Ministerul Agriculturii din fondul de privatizare si returnate pe masura ce Comisia a virat banii, fiind considerate imprumut pe termen scurt.

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...