Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricultura romanească, viitorul satului românesc

Autor: Meat MIlkluni, 22 septembrie, 2014

(Comunicat) În zilele 12, 13 și 14 septembrie 2014 Departamentul de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Partidului Conservator a găzduit după cum urmează: workshop-uri în ziua de vineri, o plenară în ziua de sâmbătă, iar în ziua de duminică a avut loc închiderea lucrărilor oficiată de domnul Laurențiu Rebega, membru în Parlamentul European.

Workshop-urile de vineri, 12 semptembrie 2014, ”Soluții pentru protecția și conservarea mediului si managementul apei” , ”Creșterea valorii adăugate a produselor agricole prin dezvoltarea/consolidarea industriei alimentare” , ”PNDR factor principal de dezvoltare în agricultură” și ”Soluții pentru reprezentarea unitară a intereselor fermierilor pe plan național și internațional” au avut ca scop favorizarea de dezbateri tematice și prolifice pentru participanți.

Conferința de sâmbătă, 13 septembrie 2014, și-a propus să creeze un cadru oportun pentru dialog pe teme actuale din domeniul agriculturii în vederea îmbunătățirii și dezvoltării acestei arii.

Evenimentul a fost prezidat de Laurențiu Rebega, membru al Parlamentului European și a avut invitați care au luat cuvântul în dezbatere. Printre aceștia se numara: Primul Ministru Victor Ponta, Vicepriministrul și Ministru al agriculturii Daniel Constantin, Paolo De-Castro – Coordonatorul Comisiei de Agricultura a grupului S&D din Parlamentrul European, Peder Gregersen – Specialist in protecția mediului și managementul apelor, Cristi Butnariu – Președinte Romovis, Paulo Gouveia – Director Copa-Cogega, Sorin Minea – Președinte Romalimenta, Laurențiu Baciu – Președinte Lapar, Alex Jurconi – Președinte PRO AGRO, Aurel Popescu  – Președinte Rompan, Dorin Cojocaru – Președinte APRIL.

Domnului Prim Ministru Victor Ponta și domnului Vicepriministru Daniel Constantin le-au fost înmânate concluziile evenimentului de către membrul Partlamentului European și Coordonatorul Departamentului de Agricultură și Dezvoltare Rurală ale Partidului Conservator Laurențiu Rebega.

De asemenea, domnul Prim Ministru Victor Ponta a evidențiat importanța agriculturii în economia românească și rolul important pe care aceasta îl are pentru o dezvoltare durabilă, iar domnul Vicepriministru Daniel Constantin a salutat organizarea conferinței și a apreciat importanța acestui tip de evenimente.

Toți participanții la această reuniune au concluzionat că agricultura reprezintă o prioritate în Romania. Este motorul care poate duce la o dezvoltare economică mult mai mare decât cea înregistrată până în prezent. Pentru a continua creșterea economică este necesară atingerea următoarelor obiective:

  1. Creșterea productivității în agricultură și stabilizarea producției prin investiții în infrastructura de irigații și prin asocierea și comasarea terenurilor în agricultură.
    2 Valorificarea producției autohtone realizate prin intermediul sectorului zootehnic și prin industria alimentară.
  2. Aceste obiective pot fi îndeplinite prin următoarele acțiuni:

a.Investițiile în infrastructura principală de irigații

b.Finanțarea de activități pentru realizarea asocierii în vederea comasării terenurilor și realizarea de investiții colective

c.Realizarea de acțiuni de promovare pe piețe terțe pentru produsele alimentare autohtone
d.Creșterea de locuri de muncă în zootehnie și industrie alimentară, creșterea puterii de cumpărare a populației care duce indirect la sprijinirea celorlalte industrii prin consum.

Pentru realizarea acestor acțiuni este necesară:

  1. Majorarea bugetului Ministerului Agriculturii la un nivel de cel puțin 2% din PIB
  2. 2.Măsuri fiscale adresate zootehniei și industriei alimentare.

Departamentul de Agricultura și Dezvoltare Rurală a Partidului Conservator își dorește ca acest tip de eveniment sa devină o tradiție.

MADR organizeaza Zilele Argesului si Muscelului
Autor: Meat MIlk  /   marți, 19 august 2014

În perioada 23-24 august 2014, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va găzdui un nou târg dedicat producătorilor de produse tradiționale și ecologice, intitulat „Zilele Argeșului și Muscelului”. Evenimentul, care se va desfășura în curtea instituției între orele 9:00 şi 18:00, este organizat de Ministerul...

Târgul dedicat gastronomiei și obiceiurilor Maramureșului
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 20 iunie 2014

În perioada 21 - 22 iunie 2014, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va găzdui în curtea instituției un târg de vară în cadrul căruia producătorii agricoli vor expune produse tradiționale și ecologice. Evenimentul intitulat “Descoperă gastronomia și obiceiurile MARAMUREȘULUI, destinația ta de vară !” este organizat...