Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agricultura vrea sa rezerve 2 piete din fiecare sector al capitalei producatorilor autohtoni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Agriculturii intentioneaza sa preia in administrare cate doua piete agroalimentare din fiecare sector al Capitalei, in care ar urma sa vanda numai producatorii agricoli autohtoni, organizati in asociatii.

Ministerul va elabora un proiect de act normativ pe aceasta tema, dupa discutii cu primariile de sector si cu organizatiile de agricultori, intrucat trebuie clarificate mai multe aspecte, printre care si ce se va intampla cu comerciantii prezenti acum in pietele care vor fi preluate de minister sau daca prevederile proiectului vor intra in categoria ajutor de stat. De asemenea, trebuie stabilite criteriile pentru selectarea celor doua piete din fiecare sector si a producatorilor din respectivele piete.

Ministerul Agriculturii a mai avut un proiect asemanator anul trecut, cand a organizat piete volante cu produse agroalimentare romanesti, in colaborare cu Primaria Capitalei.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...