Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agriculture capital & engeneering, cea mai buna solutie pentru afacerea dumneavoastra

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Interviu cu domnul Felix Lucutar, MBA, MSc, Project Manager & Managing Project

Cea mai cunoscuta firma de nisa

FDC: Domnule Felix Lucutar, cand a fost infiintata Agriculture Capital & Engeneering?

Felix Lucutar: Am infiintat Agriculture Capital Engeneering in anul 2006, impreuna cu partenerul meu, Mihai Ciobanu, dansul avand o mare experienta in ceea ce priveste finantarile in domeniul agroindustrial, eu venind din pozitia de manager general al unei mari companii, Avicola Crevedia.

FDC: Care este obiectul de activitate al firmei si cum este structurata afacerea pe care o conduceti?

FL: Oferim servicii de consultanta, proiectare-inginerie, masterplanning si project management pe trei mari directii. In primul rand, actionam pe linia sustinerii proiectelor agroindustriale in ceea ce priveste finantarea acestora, cu tot ce inseamna ele: granturi, finantari neramburasabile, credite bancare, scrisori de garantie bancara, scrisori de confort, fonduri de investitii, joint-venture etc. Apoi, avem departamentele de Masterplanning-conceptie si de Arhitectura-inginerie, prin intermediul carora sustinem din punct de vedere tehnic proiectele din domeniul agroindustrial, al energiei regenerabile si al infrastructurii locale. O a treia directie de business este aceea a Managementului de proiect, acolo unde actionam strict pentru clientii nostri in ceea ce priveste: certificarile de cantitati de lucrari pentru finantatori, certificari privind calitatea lucrarilor, supervizare de lucrari, asistenta de santier si tot ce inseamna relatia cu finantatorii. In plus, noi asiguram interactiunea dintre clienti si finantatori in ceea ce priveste managementul achizitiilor si al platilor in concordanta cu procedurile fiecarei entitati finantatoare. In prezent, dezvoltam o a patra directie, constand in activitatea de due dilligence pentru achizitiile de companii din domeniul agroindustrial, precum si de realizarea in premiera pentru clientii nostri a activitatii de audit operational in scopul crearii unei imagini obiective asupra operationalitatii companiei si a eficientiza procesele.

FDC: Care este dimensiunea afacerilor Agriculture Capital & Engeneering?

FL: Daca m-as referi la fondurile nerambursabile, suntem cea mai mare companie de consultanta din domeniul agroindustrial, aceasta fiind si principala noastra specializare. Ca dimensiune financiara, pot spune ca avem o cifra anuala de afaceri de 2 milioane de euro pe an. Iar, daca ma refer la domeniul arhitecturii si ingineriei, pot afirma ca suntem cea mai cunoscuta firma de nisa. In baza cerintelor clientilor nostri, putem proiecta orice tip de ferma, abatoare – toate speciile, fabrici de procesare a carnii, fabrici de procesare a laptelui, depozite frigorifice, depozite cu atmosfera controlata, fabrici de procesare a legumelor si fructelor, fabrici de procesare a pastelor, fabrici de paine, fabrici de napolitane, de biscuiti, de cereale extrudate si coextrudate, fabrici de produse zaharoase, fabrici de produse de patiserie si cofetarie, silozuri si terminale de cereale, mori, fabrici de nutreturi combinate, biogaz, investitii in energie regenerabila, statii de epurare si investitii de mediu, domenii conexe sectoarelor enumerate. Un deosebit succes l-am realizat in domeniul procesarii lemnului, realizand primele fabrici robotizate din Romania, precum si case ecologice cu amprenta redusa de CO2.

Pionieri in energia neconventionala

FDC: Cunoastem despre Agriculture Capital & Engeneering faptul ca a facut pionierat intr-un domeniu destul de nou, in Romania. Va rugam sa detaliati, pentru cititorii nostri.

FL: Asa este, noi suntem cei care am deschis drumul investitiilor in biogazul in Romania, aceasta activitate dezoltand-o foarte mult in ultimii trei ani. Ne ocupam, de asemenea, de proiecte ce vizeaza capacitati energetice pe baza de panouri fotovoltaice. In materie de infrastructura, compania noastra realizeaza proiecte care vizeaza reteaua locala de drumuri, canalizari, aductiuni de apa si statii de epurare.

FDC: Ce ne puteti spune despre expertii care lucreaza in compania Agriculture Capital & Engeneering?

FL: Avem un colectiv de 20 de oameni structurati pe departamente. De fapt, noi functionam precum un departament externalizat de investitii al clientilor nostri. Cu alte cuvinte, preluam o tema de investitie si o dezvoltam pana la stadiul in care beneficiarul porneste efectiv unitatea de productie, de multe ori, chiar cu sprijinul managerilor nostri. In plus, pentru majoritatea clientilor mari acordam asistenta ulterioara. Dispunem de un departament de pre-engeneering, care face master-planingul si conceptia proiectului, pornind de la cerintele clientului si terminand cu crearea unei entitati productive. De asemenea, avem un departament de structurari financiare care se ocupa de toate tipurile de finantare, fie ca vorbim de credite, granturi, scrisori de confort, scrisori de garantie bancara, joint venture, venture capital etc. Totodata, avem un departament project-management, asigurand implementarea proiectului. Fiecare proiect beneficiaza de un project-manager, ce constituie interfata clientului cu organizatia noastra pe tot parcursul existentei proiectului in companie. Asadar, chiar daca proiectul circula in cadrul departamentelor noastre, clientul nu simte acest lucru. Fireste, sunt si situatii in care clientii se simt mai confortabil sa dialogheze cu fiecare departament, iar noi le respectam optiunea. Cu alte cuvinte, noi suntem un departament externalizat al partenerilor nostri. Ne intalnim cu furnizorii in numele clientului, stabilim solutiile tehnice in numele lui si nu trimitem spre aprobarea lui decat solutiile tehnice propuse si bugetele, pentru ca el trebuie sa isi dea girul.

FDC: Care este portofoliul dumneavoastra de clienti?

FL: Avem un portofoliu de peste 300 de clienti, Agriculture Capital Engeneering ocupand circa 15% din piata finantarilor pentru partea de agribusiness. In cadrul acesteia, un segment important este cel al procesarii carnii.

FDC: Care este gradul de flexibilitate al companiei?

FL: Gradul de flexibilitate este de 100%. Dar, tin sa subliniez ca proiectele care ne plac cel mai mult sunt proiectele unicat si proiectele dificile. Pentru a lua contact cu realizarile noastre, recomand cititorilor sa consulte site-ul nostru, www.fondurile-structurale.ro. Torusi, ca realizare deosebita pe care doresc sa o evidentiez este aceea ca Agriculture Capital & Engeneering a castigat, in cadrul unui consortiu, licitatia pentru evaluarea ex-post a implementarii programului SAPARD in Romania. Asadar, putem afirma ca programul SAPARD este inchis de Romania pe baza raportului intocmit de noi, impreuna cu un grup de experti internationali.

FDC: Cine poate apela la serviciile companiei dumneavoastra?

FL: Orice companie care activeaza in domeniul agroindustrial sau al energiei regenerabile sau orice companie care doreste sa investeasca in asemenea domenii, precum si autoritatile publice locale care au proiecte de infrastructura.

Companie pluridisciplinara cu un grad de succes de 100%

FDC: Ce evidentiaza si ce diferentiaza activitatea Agriculture Capital & Engeneering fata de alte companii de profil din Romania?

FL: Suntem o companie pluridisciplinara. Avem oameni de diverse calificari care interactioneaza si creeaza un produs unitar. In al doilea rand, cred ca suntem compania cu cel mai inalt grad de calificare a expertilor, avand inca de la inceput nu mai putin de patru absolventi de MBA, fiind capabili sa rezolvam orice problema. Pentru noi nu exista nu se poate, interesandu-ne sa depasim constrangerile pe care ni le evidentiaza clientii, fie ca e vorba de buget, productie, capacitate sau piata. Suntem suficient de creativi ca sa realizam orice. Mai mult decat atat, daca ne referim la domeniul carnii, am creat in Bucuresti, impreuna cu unul dintre clientii nostri, compania Emprod, proprietara brand-ului Priceputu’, o unitate pilot, care in afara rolului de unitate de productie, il joaca si pe acela de a prezenta clientilor secretele si constrangerile operationale ale procesarii carnii.

FDC: Ce doriti in mod expres sa comunicati potentialilor dumneavoastra clienti?

FL: In primul rand, as dori sa le comunic celor care doresc sa investeasca in agrobusiness sa nu fie descurajati de niciuna dintre piedicile care apar la prima vedere. As dori sa le spun ca, beneficiind de ajutorul si sfatul potrivit, orice impediment poate fi depasit. Alaturi de noi, pot reusi. Proiectele noastre au intotdeauna succes operational, iar in ceea ce priveste finantarile nerambursabile ne mandrim cu o rata de succes de peste 95%. Anul trecut am promovat 50 de proiecte de investitii, cu o valoare totala de 160 de milioane de euro si o rata de succes de 100% , iar in cinci ani de activitate, am promovat peste 300 de proiecte de investitii, care totalizeaza peste 500 de milioane de euro. Apoi, potentialii nostri clienti trebuie sa stie ca noi nu ne ocupam de proiecte nerealiste, pentru ca nu dorim sa devenim parte a insuccesului postimplementare. Suntem extrem de deschisi spre cei care au proiecte interesante, complexe, dificile, dar sustinute de piata si nu gresesc daca afirm ca Agriculture Capital & Engeneering inseamna cea mai buna solutie pentru afacerile celor care activeaza in domeniile vizate de noi.

FDC: Va uram succes pe mai departe

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...