Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agriculturi si piete locale: pentru o dimensiune locala consolidata a pac

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Potrivit unui comunicat DG AGRI, trimis redactiei noastre, un consumator din doi regreta faptul ca produsele locale sunt greu de gasit si dificil de diferentiat de celelalte produse. Pe de alta parte, lipsesc structurile, iar prejudecatile legate de acest mod de comercializare se fac inca puternic simtite in anumite medii politice si economice”, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, in deschiderea conferintei „Agricultura si piete locale”, ce are loc la Bruxelles, in data de 20 aprilie 2012.

„Pe de o parte, filierele scurte au fost ignorate prea multa vreme. Din datele disponibile rezulta ca, in ciuda lipsei de sprijin si de recunoastere, 15% din exploatatiile Uniunii Europene isi desfac deja mai bine de jumatate din productia proprie pe pietele locale”, a precizat comisarul.

Acesta a mai adaugat: „dincolo de aceste dificultati, vanzarea pe plan local a unei parti mai mari din productia agricola va oferi raspunsuri concrete la o serie de provocari cu care se confrunta societatea noastra: raspunsuri pentru consumatorii care apreciaza calitatea, bogatia ofertei agricole si propriile traditii; raspunsuri in ceea ce priveste sanatatea economica a sectorului agricol – chiar daca pietele locale sunt departe de a deveni majoritare, ele aduc un plus de valoare adaugata indispensabil; raspunsuri pentru societate la problemele risipei de resurse si schimbarilor climatice: risipa de energie legata de transporturile inutile de marfa si risipa de produse alimentare, pierdute in diferitele etape ale lantului logistic. Este nevoie de o mai buna intelegere din partea noastra a acestui mod de comercializare. El trebuie redescoperit”.

Conferinta „Agricultura si pietele locale” a fost organizata de Comisia Europeana la initiativa comisarilor europeni Dacian Ciolos si John Dalli, responsabili de agricultura si dezvoltare rurala si, respectiv, de sanatate si protectia consumatorilor.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

Agriculturi si piete locale: pentru o dimensiune locala consolidata a pac

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat DG AGRI, trimis redactiei noastre, un consumator din doi regreta faptul ca produsele locale sunt greu de gasit si dificil de diferentiat de celelalte produse. Pe de alta parte, lipsesc structurile, iar prejudecatile legate de acest mod de comercializare se fac inca puternic simtite in anumite medii politice si economice”, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, in deschiderea conferintei „Agricultura si piete locale”, ce are loc la Bruxelles, in data de 20 aprilie 2012.

„Pe de o parte, filierele scurte au fost ignorate prea multa vreme. Din datele disponibile rezulta ca, in ciuda lipsei de sprijin si de recunoastere, 15% din exploatatiile Uniunii Europene isi desfac deja mai bine de jumatate din productia proprie pe pietele locale”, a precizat comisarul.

Acesta a mai adaugat: „dincolo de aceste dificultati, vanzarea pe plan local a unei parti mai mari din productia agricola va oferi raspunsuri concrete la o serie de provocari cu care se confrunta societatea noastra: raspunsuri pentru consumatorii care apreciaza calitatea, bogatia ofertei agricole si propriile traditii; raspunsuri in ceea ce priveste sanatatea economica a sectorului agricol – chiar daca pietele locale sunt departe de a deveni majoritare, ele aduc un plus de valoare adaugata indispensabil; raspunsuri pentru societate la problemele risipei de resurse si schimbarilor climatice: risipa de energie legata de transporturile inutile de marfa si risipa de produse alimentare, pierdute in diferitele etape ale lantului logistic. Este nevoie de o mai buna intelegere din partea noastra a acestui mod de comercializare. El trebuie redescoperit”.

Conferinta „Agricultura si pietele locale” a fost organizata de Comisia Europeana la initiativa comisarilor europeni Dacian Ciolos si John Dalli, responsabili de agricultura si dezvoltare rurala si, respectiv, de sanatate si protectia consumatorilor.

Indagra 2018 anunță mari premiere
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Toamna anului 2018 vine cu o premieră la ROMEXPO: vom avea primele ediții ale târgurilor INDAGRA și  INDAGRA FOOD desfășurate inclusiv în noile Pavilioane B1 și B2.   Suntem mândri să anunțăm că pavilioanele B1 și B2 au fost deja ocupate integral. În B1 se va desfășura INDAGRA FOOD, iar în B2 se va...

APIA: Acordarea plăților în avans este plină desfășurare
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 17.10.2018, au fost plătiți 191.799 fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans pentru anul 2018, suma autorizată la plată fiind în valoare de 51.180.962,95 euro.   Reamintim că APIA a demarat acordarea...

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...