Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agritehnica – cea mai mare expozitie de masini agricole din lume

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

In perioada 10-14 noiembrie, s-a defasurat la Hanovra Agritehnica, cea mai mare expozitie din lume pentru masini agricole si echipamente. Localitatea germana, situata aproximativ in Centrul Europei, gandita de la reconstructia sa, dupa al doilea Razboi Mondial, ca „oras al expozitiilor“, gazduieste, in fiecare an, unele dintre cele mai importante manifestari expozitionale de pe mapamond.

Intr-un spatiu de peste un milion de metri patrati, cca 100 de hectare, se defasoara, pe parcursul intregului an, targuri precum cel al tehnicii computerelor, apoi cel mai mare targ industrial, targul anatomic etc. Cea mai importanta manifestare expozitionala ramane, insa, de departe, AGRITEHNICA, unde peste 2.300 de expozanti din 46 de tari si-au prezentat si in acest an, in cele 18 hale rezervate, produsele din toata gama de putere destinata tuturor categoriilor de fermieri si diferitelor dimensiuni ale exploatatiilor agricole. Acest targ este organizat din doi `n doi ani de catre DLG (Societatea Germana de Agricultura).

Amazone, Lemken, John Deere, New Holland, Valtra, Gregoire Besson, Biso, Landini, Laverda, Challenger, Deutz Fahr, Massey Ferguson, Krone, Grimme sunt doar cateva dintre firmele care si-au expus produsele de ultima generatie destinate lucrarilor agricole de la pregatit la recoltat si procesat.

Cea mai impresionanta prezenta s-a dovedit a fi compania CLAAS. Prin numarul mare de masini agricole purtate, tractate si autopropulsate, prin tehnica si tehnologie, prin extinderea gamei de produse a reusit sa se impuna printre cei mai multi producatori de tehnica agricola, fiind recompensata pentru aceasta cu doua medalii de aur si alte importante distinctii.

In paralel cu Agritehnica, s-au mai desfasurat cateva conferinte printre care:
– Marti, 10 noiembrie 2009, 18:30-20:00, “Piete agricole in 2010
– Miercuri, 11 noiembrie 2009, 10:00-13:00, “Conferinta dedicata Europei de Est – Agricultura in Europa de Est si Asia Centrala”
– Miercuri, 11 noiembrie 2009, 10:00-12:30, Sala, “Congres pe tema seminte”
– Joi, 12 noiembrie 2009, 10:00-12:30, “Criza vazuta ca sansa”
– Joi, 12 noiembrie 2009, 13:00-15:00, Intalnirea studentilor europeni“
– Joi, 12 noiembrie 2009, 18:00-20:00, “Ziua tinerilor fermieri”

Acestora li s-au adaugat alte evenimente speciale precum: „World Soil and Water Show” unde, pe o suprafata de 1.500 mp, vizitatorii au avut posibilitatea de a se consulta cu specialisti de renume referitor la subiecte cum ar fi: prelucrarea solului, aprovizionarea cu apa si irigatiile.

Organizatorii au mai pregatit, de asemenea, demonstratii practice de durata defasurarii targului – in fiecare zi, din ora in ora, fiecare cu o durata de 20 de minute.

Vizitatorii au aratat un interes deosebit si fata de Centrul pentru masini second hand, aflat in hala 7. Expozantii internationali de tehnologie agricola au prezentat aici o paleta vasta de masini second hand disponibile pe piata.

Astazi prestarea de servicii de calitate constituie baza unei dezvoltari economice sanatoase a companiilor specializate din sectorul masinilor agricole si pentru functionarea pietei agricole in general. Calitatea acestor servicii depinde nu numai de calificarea personalului, ci si de dotarile tehnice. Agritehnica s-a dovedit, si in acest an, locul de intalnire al specialistilor in agricultural machinery din `ntreaga lume: aici s-au lansat inovatiile, s-au stabilit trendurile si s-au discutat noile viziuni in ceea ce priveste tehnica agricola si nu numai.

În 2019, IFFA va sărbători cea de-a 70-a aniversare
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 15 noiembrie 2018

Spectacolul internațional de carne IFFA este pregătit să-și marcheze anul viitor cea de-a 70-1 aniversare, introducând noi caracteristici ale evenimentului și extinzând capacității spectacolului global, prin mărirea spațiului de expunere.   Astfel, începând cu 4-9 mai 2019, la Messe Frankfurt, Germania, evenimentul se va...

Medalie de Aur pentru echipa UGAL, la concursul internațional Ecotrophelia
Autor: meatmilk  /   joi, 25 octombrie 2018

Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, studente ale Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, au fost premiate cu Medalia de Aur, pentru creația lor, îngheţata din gutui, prune şi zer, în cadrul competiției internaționale Ecotrophelia, manifestare conexă târgului SIAL de la Paris.   Proiectul,...