Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agro manager: cresterea pretului la carne e doar varful icebergului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Compania de consultanta Agro Manager concluzioneaza, pe baza analizei ultimelor date, ca majorarea preturilor la carne e doar varful icebergului.

Preturile pentru majoritatea alimentor au crescut, benzina si curentul electric, principalii factori de influentare a preturilor, au explodat, iar tarifele la gaze cresc si ele cu 5 procente. Analizand aceste date, patronatele din industria alimentara spun ca acesta este doar varful icebergului care va lovi Romania in luna octombrie.

Principalele motive pentru care preturile alimentelor, precum carnea, au explodat in ultima vreme sunt deprecierea leului, efectele secetei dar si majorarea preturilor la carburanti, energie electrica si a serviciilor.

„Pretul la carnea de porc sigur va creste, pentru ca, atat timp cat inputurile (ingrasaminte, substante impotriva daunatorilor, echipamente agricole, instalatii de irigatie, servicii de lucrari agricole – n.red.) sunt pe un trend agresiv crescator. In aceasta situatie, inevitabil, ori cresti pretul ori intri in faliment – si asta nu este o chestie exclusiv romaneasca, se petrece la nivel mondial”
, a declarat, Gabriel Ionescu, coordonator de consultanta, la Agro Manager.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...