Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agro manager: cresterea pretului la carne e doar varful icebergului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Compania de consultanta Agro Manager concluzioneaza, pe baza analizei ultimelor date, ca majorarea preturilor la carne e doar varful icebergului.

Preturile pentru majoritatea alimentor au crescut, benzina si curentul electric, principalii factori de influentare a preturilor, au explodat, iar tarifele la gaze cresc si ele cu 5 procente. Analizand aceste date, patronatele din industria alimentara spun ca acesta este doar varful icebergului care va lovi Romania in luna octombrie.

Principalele motive pentru care preturile alimentelor, precum carnea, au explodat in ultima vreme sunt deprecierea leului, efectele secetei dar si majorarea preturilor la carburanti, energie electrica si a serviciilor.

„Pretul la carnea de porc sigur va creste, pentru ca, atat timp cat inputurile (ingrasaminte, substante impotriva daunatorilor, echipamente agricole, instalatii de irigatie, servicii de lucrari agricole – n.red.) sunt pe un trend agresiv crescator. In aceasta situatie, inevitabil, ori cresti pretul ori intri in faliment – si asta nu este o chestie exclusiv romaneasca, se petrece la nivel mondial”
, a declarat, Gabriel Ionescu, coordonator de consultanta, la Agro Manager.

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...