Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agro manager: cresterea pretului la carne e doar varful icebergului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Compania de consultanta Agro Manager concluzioneaza, pe baza analizei ultimelor date, ca majorarea preturilor la carne e doar varful icebergului.

Preturile pentru majoritatea alimentor au crescut, benzina si curentul electric, principalii factori de influentare a preturilor, au explodat, iar tarifele la gaze cresc si ele cu 5 procente. Analizand aceste date, patronatele din industria alimentara spun ca acesta este doar varful icebergului care va lovi Romania in luna octombrie.

Principalele motive pentru care preturile alimentelor, precum carnea, au explodat in ultima vreme sunt deprecierea leului, efectele secetei dar si majorarea preturilor la carburanti, energie electrica si a serviciilor.

„Pretul la carnea de porc sigur va creste, pentru ca, atat timp cat inputurile (ingrasaminte, substante impotriva daunatorilor, echipamente agricole, instalatii de irigatie, servicii de lucrari agricole – n.red.) sunt pe un trend agresiv crescator. In aceasta situatie, inevitabil, ori cresti pretul ori intri in faliment – si asta nu este o chestie exclusiv romaneasca, se petrece la nivel mondial”
, a declarat, Gabriel Ionescu, coordonator de consultanta, la Agro Manager.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...