Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AgroBiotechRom despre perspectiva biotehnologiilor în statele membre UE

Autor: Meat MIlkvineri, 20 iunie, 2014

 

Începând de anul viitor, fiecare stat UE ar putea avea libertatea de a lua o decizie proprie privind politica națională în privința biotehnologiilor. Experții vorbesc despre o naționalizare a cultivării organismelor modificate genetic în țările comunitare, însă o mare influență vor avea în continuare nu vocile din sectorul agricol sau studiile de specialitate, ci tot interesele politice, informeaza Agrointel.

Dr. Nicolae Hristea, directorul executiv al AgroBiotechRom a atras ieri atenția că lupta ce se poartă în prezent în domeniul biotehnologiilor este o luptă inegală. ”Avem, după mine, o inchiziție verde. Pentru o lume care să reziste, să fie sustenabilă, avem nevoie de o agricultură care să regenereze, să asigure pâinea pe masa fiecărui om, vorbind aici de o populație în creștere. Din păcate, fără a avea inovație, ci doar cu criteriile politice care dictează această inchiziție verde care ne sufocă, lumea nu va avea probabil un viitor pe măsură, lucrurile fiind scăpate de sub control din cauza radicalismului”, a declara dr. Nicolae Hristea ieri, în cadrul seminarului ”Agricultura și biotehnologiile moderne în România și Europa”, organizat la București de către Asociația profesională AgroBiotechRom și Departamentul pentru agricultură al SUA.

Totodată, în cadrul intervenției sale, Hristea a subliniat și că este obligatoriu să se creeze ”condiții socio-economice care să asigure echitate și democrației tuturor țărilor și fermierilor, dreptul de a-și alege tehnologia”. ”Fără a avea dreptul democratic la decizii cu adevărat sustenabile, lumea nu va avea o șansă de viitor”, consideră directorul AgroBiotechRom (mai multe pe www.agrointel.ro).

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...