Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agromalim arad: fermierii s-au plans ca nu primesc subventiile la timp

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii care au participat la Targul Agromalim de la Arad s-au plans ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, venit in vizita la standurile expozitionale, ca nu primesc la timp subventiile pentru agricultura, in timp ce statul ii preseaza sa isi plateasca toate taxele la termen.

„Pe noi ne preseaza in permanenta Finantele sa ne platim TVA si celelalte taxe, dar nefiind bani lichizi, mai ales acum pe criza, producatorii nu au de unde sa plateasca. De aceea va rugam sa interveniti si sa ajutati agricultorii, sa primim subventiile la timp. Sa nu mai spunem ca in Ungaria subventia este de 250 de euro la hectar, iar la noi e de 107 euro si nici pe astia nu-i avem cand ne trebuie”, a spus un fermier la al carui stand s-a oprit ministrul.

Sarbu a asigurat ca se fac eforturi pentru plata la timp a fermierilor si a adaugat ca nivelul subventiilor va ajunge la cel din toate tarile UE incepand cu 2011, dar a precizat ca productia depinde si de calitatea muncii, subliniind ca, daca s-ar lucra corect cele sapte milioane de teren arabil de care dispune Romania, tara nostra ar putea deveni un mare exportator de cereale.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...