Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agromalim arad: fermierii s-au plans ca nu primesc subventiile la timp

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii care au participat la Targul Agromalim de la Arad s-au plans ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, venit in vizita la standurile expozitionale, ca nu primesc la timp subventiile pentru agricultura, in timp ce statul ii preseaza sa isi plateasca toate taxele la termen.

„Pe noi ne preseaza in permanenta Finantele sa ne platim TVA si celelalte taxe, dar nefiind bani lichizi, mai ales acum pe criza, producatorii nu au de unde sa plateasca. De aceea va rugam sa interveniti si sa ajutati agricultorii, sa primim subventiile la timp. Sa nu mai spunem ca in Ungaria subventia este de 250 de euro la hectar, iar la noi e de 107 euro si nici pe astia nu-i avem cand ne trebuie”, a spus un fermier la al carui stand s-a oprit ministrul.

Sarbu a asigurat ca se fac eforturi pentru plata la timp a fermierilor si a adaugat ca nivelul subventiilor va ajunge la cel din toate tarile UE incepand cu 2011, dar a precizat ca productia depinde si de calitatea muncii, subliniind ca, daca s-ar lucra corect cele sapte milioane de teren arabil de care dispune Romania, tara nostra ar putea deveni un mare exportator de cereale.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...