Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agromalim arad: fermierii s-au plans ca nu primesc subventiile la timp

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii care au participat la Targul Agromalim de la Arad s-au plans ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, venit in vizita la standurile expozitionale, ca nu primesc la timp subventiile pentru agricultura, in timp ce statul ii preseaza sa isi plateasca toate taxele la termen.

„Pe noi ne preseaza in permanenta Finantele sa ne platim TVA si celelalte taxe, dar nefiind bani lichizi, mai ales acum pe criza, producatorii nu au de unde sa plateasca. De aceea va rugam sa interveniti si sa ajutati agricultorii, sa primim subventiile la timp. Sa nu mai spunem ca in Ungaria subventia este de 250 de euro la hectar, iar la noi e de 107 euro si nici pe astia nu-i avem cand ne trebuie”, a spus un fermier la al carui stand s-a oprit ministrul.

Sarbu a asigurat ca se fac eforturi pentru plata la timp a fermierilor si a adaugat ca nivelul subventiilor va ajunge la cel din toate tarile UE incepand cu 2011, dar a precizat ca productia depinde si de calitatea muncii, subliniind ca, daca s-ar lucra corect cele sapte milioane de teren arabil de care dispune Romania, tara nostra ar putea deveni un mare exportator de cereale.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...