Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agromalim arad: fermierii s-au plans ca nu primesc subventiile la timp

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii care au participat la Targul Agromalim de la Arad s-au plans ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, venit in vizita la standurile expozitionale, ca nu primesc la timp subventiile pentru agricultura, in timp ce statul ii preseaza sa isi plateasca toate taxele la termen.

„Pe noi ne preseaza in permanenta Finantele sa ne platim TVA si celelalte taxe, dar nefiind bani lichizi, mai ales acum pe criza, producatorii nu au de unde sa plateasca. De aceea va rugam sa interveniti si sa ajutati agricultorii, sa primim subventiile la timp. Sa nu mai spunem ca in Ungaria subventia este de 250 de euro la hectar, iar la noi e de 107 euro si nici pe astia nu-i avem cand ne trebuie”, a spus un fermier la al carui stand s-a oprit ministrul.

Sarbu a asigurat ca se fac eforturi pentru plata la timp a fermierilor si a adaugat ca nivelul subventiilor va ajunge la cel din toate tarile UE incepand cu 2011, dar a precizat ca productia depinde si de calitatea muncii, subliniind ca, daca s-ar lucra corect cele sapte milioane de teren arabil de care dispune Romania, tara nostra ar putea deveni un mare exportator de cereale.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...