Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Agromanager a organizat conferinta dezvoltare durabila – cod de bune practici agricole si de mediu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform angajamentului facut, de promovare a solutiilor sustenabile pentru agricultura romaneasca, proiectul AgroManager a organizat, in perioada 1-2 februarie, conferinta Dezvoltare Durabila – Cod de bune practici agricole si de mediu.

Aceasta a avut loc la sediul Universitatii de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti.
In cele doua zile, fermieii au beneficiat de prezenta unei echipe de consultanti danezi, care le-au prezentat cele mai noi solutii implementate in industria agricola din Danemarca, din aceeasi perspectiva a sustenabilitatii. Din echipa daneza participanta la eveniment a facut parte si Hans Lundgaard Thyssen, consultant pe probleme de cresterea porcinelor.

Conceptul de sustenabilitate cuprinde mai multe directii in ceea ce priveste activitatea fermierului roman. Prima ar fi preocuparea pentru o mai buna planificare, astfel incat activitatile sa nu fie administrate in stare de criza (lipsa finantarii, lipsa unor tehnologii potrivite, lipsa logisticii sau multe alte situatii critice).

O alta tine de maximizarea profitabilitatii la nivelul fermei in conditii de utilizare optima a resurselor existente (financiare, materiale si umane), a aratat in prima zi a conferintei Gabriel Ionescu, coordonator consultanta, AgroManager. O alta directie este respectul fata de mediu, care presupune organizarea fermei si a productiei in armonie cu natura, pentru a mentiona numai cateva dintre aspectele legate de sustenabilitatea fermelor.

Pe scurt, dezvoltarea durabila reprezinta singura modalitate de a lucra in agricultura viitorului, a mai spus Gabriel Ionescu.
Danemarca este una dintre tarile cele mai avansate din punctul de vedere al industriei agricole, la nivel de Europa. 61% din teritoriul tarii, respectiv 2,6 milioane ha, este cultivat.

Dimensiunea unei ferme medii este de 65 ha (vs 21 in anul 1970. Danemarca exporta 7 milioane de porcii vii anual, valoarea totala a exportului asigurat de fermierii acestei tari ajungand la 14 miliarde de euro anual. Portretul robot al fermierul danez are urmatoarele caracteristici: este bine instruit si participa regulat la activitati educative; este membrul unei organizatii agricole; isi vinde si cumpara produsele prin intermediul cooperativelor; are putina forta de munca tehnica angajata, in schimb colaboreaza strans cu consultanti, a aratat John Birger Pedersen.

Desfasurat sub sloganul AgroManager – Dezvoltare si performanta in afaceri, proiectul AgroManager este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 3 Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul major de interventie 3.1 Promovarea culturii antreprenoriale. Detalii puteti afla accesand site-ul www.antreprenoragricol.ro.

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...