Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agrostar anunță acțiuni de protest

Autor: Meat MIlkmarți, 6 octombrie, 2015

(Comunicat) Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine si Caprine din Romania, afiliat la Agrostar,  va trece la acțiuni de protest, în săptămânile următoare, întrucât nici o solicitare adresată până acum Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nu a fost soluționată și consideră că ministrul Agriculturii, prin politica pe care o promovează, duce la distrugerea zootehniei din România.

 

„Domnule ministru, prin ceea ce întreprindeți, facând jocurile unor cercuri de interese din jurul dumneavoastră, duceți la distrugerea sectorului de creștere a ovinelor din România și, implicit, la distrugerea zootehniei. Oieritul este o activitate traditională care nu a fost distrusă nici de comuniști, dar se pare ca dumneavoastră o să reușiți și o să faceți din România o țară care susține economiile altor state, fiind doar o piață de desfacere. De când ocupați această funcție, nu ați făcut nimic pentru susținerea sectorului de ovine și caprine. Ba, mai mult, ne-ați îngreunat activitatea. Un exemplu în acest sens este ordinul 619 (act normativ cu privire la cererea unică de plată) , care este atât de stufos și de complicat încât aproape că ai nevoie de facultate ca să reușești să-l completezi. În plus, a fost si modificat de trei ori, pe parcursul perioadei în care cererile trebuiau depuse”, declară președintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din Romania, Marcel Andrei.

 

În plus, seceta și-a pus amprenta și asupra sectorului de creștere a oilor și caprelor și, până în prezent, nu s-a luat nicio măsură pentru compensarea pierderilor înregistrate de crescători.

“Pentru că până acum Ministerul Agriculturii, condus de un ministru preocupat doar de cultul personalitătii, și-a dovedit incompetența cu privire la acest sector, singura soluție e să ne cerem drepturile în stradă”, subliniază Marcel Andrei.

 

Federația Agrostar, cea mai mare federație sindicală din domeniul agricol, are în componență peste 45.000 de membri, atât producători agricoli, cât și salariați din agricultură și servicii conexe, din sectorul privat, cât și din cel bugetar.

Federația Agrostar este una dintre puținele organizații afiliate pe plan internațional, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

Scrisoare deschisă adresată de APRIL domnului ministru Petre Daea
Autor: meatmilk  /   joi, 20 decembrie 2018

Referitor la noua Lege a Laptelui, propusă de MADR, am primit la redacție următoarea Scrisoare deschisă adresată de domnul Dorin Cojocaru-Președinte APRIL, domnului Ministru al Agriculturii Petre Daea. Iată textul integral:   Către: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale În atenția: Domnului Ministru, Petre...

CpDR: Stop OuG! Mediul privat nu poate fi ignorat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că avalanșa de măsuri fiscal-bugetare anunțate cu câteva zile înainte de sfârșitul anului și cu un impact semnificativ asupra, practic, întregii economii este inacceptabilă și, în același timp, este simptomul unei fracturi între guvernanți și agenții economici....