Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AHK: Nesiguranța umbrește perspectivele pozitive ale economiei

Autor: meatmilkmiercuri, 8 mai, 2019

(Comunicat) Relațiile economice româno-germane s-au intensificat în 2018. Conform publicației cu date economice editată de AHK România, volumul schimburilor comerciale între cele două țări a însumat anul trecut 32,5 mld. EUR, ceea ce înseamnă peste 20% din comerțul exterior al României.

 

Importurile din Germania au atins în 2018 valoarea de 16,9 mld. EUR (+11,9%), exporturile au însumat 15,6 mld. EUR (+8,4%). În ce privește landurile federale, Baden-Württemberg (importuri: 4,1 mld. EUR, exporturi: 2,8 mld. EUR) și Bavaria (importuri: 3,9 mld. EUR, exporturi: 2,7 mld. EUR) ocupă primele locuri.

 

Și în ce privește investițiile străine directe, Germania se află în fruntea clasamentului: locul al doilea, după Olanda, cu un sold al investițiilor la sfârșitul anului 2017 de 9,7 mld. EUR. 12,8% din totalul investițiilor străine directe provin din Germania. Numai în anul 2017 investițiile directe germane au însumat 587 mil. EUR.

 

„Privim în urmă către un an 2018 de succes pentru relațiile economice româno-germane”, declară Sebastian Metz, Director general și membru în Consiliul Director al AHK România. „În același timp trebuie însă să avem în vedere că încrederea companiilor germane în România ca amplasament investițional trebuie susținută mereu, an de an.

 

Aprecierile negative la adresa companiilor străine, a multinaționalelor, modificările neașteptate ale condițiilor-cadru din economie, de exemplu în domeniul legislației fiscale și nesiguranța în ce privește statul de drept, dar și continuarea luptei împotriva corupției sunt contraproductive și dăunează amplasamentului investițional. Ar trebui să ne concentrăm cu toții atenția în aceeași direcție, pentru a crește investițiile în educație, infrastructură și sănătate.”

 

Circa 7.500 de companii cu capital german sunt înregistrate în Registrul Comerțului. Acestea au creat în mod direct peste 250.000 de locuri de muncă, promovează activ transferul de know-how și se implică energic în domeniul sistemului de învățământ dual, o temă de bază în relațiile economice bilaterale.

Regionalizarea, şansa micilor procesatori de carne (2)
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Autor: ȘTEFAN VÂRTACI) Desigur că Banatul şi Ardealul reprezintă ele însele un brand în producţia de preparate de carne. Fiecare etichetă în care se face trimiterea la zona geografică de producţie, respectiv Banat sau produse ardeleneşti, reprezintă o mare şansă de câştig în materie de vânzare. Cu toate acestea, nu putem vorbi...

Farel Impex a implelentat sistemele ERP și SFA de la Transart
Autor: meatmilk  /   joi, 11 octombrie 2018

(Comunicat) Farel Impex, unul dintre principalii distribuitori de băuturi și produse alimentare din Transilvania, a implementat sistemul informatic integrat dezvoltat de Transart pentru managementul afacerilor de distribuție.   Acoperind peste 6000 de puncte de vânzare din 4 județe cu 8 depozite și peste 50 agenți Pre-Sales,...