Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AHK România și-a ales noul Consiliu Director

Autor: Ilie Stoiansâmbătă, 1 iunie, 2019

La Adunarea Generală, a membrilor Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România), comunitatea de business româno-germană și-a ales noii membri în Consiliul Director: Michael Beier (CLAAS Regional Center South East Europe SRL), Christian von Albrichsfeld (Continental Automotive România SRL), Peter Zeilinger (OMV Petrom SA), Daniel Gross (REWE România SRL) și MarcoAlpert (Wiebe România SRL).

 

Aceștia, împreună cu Dragoș Anastasiu (Touring Europa Bus), Președinte, Sebastian Metz, Director General, Mihai Boldijar(Robert Bosch), Vicepreședinte, Wargha Enayati (Intermedicas), Vicepreședinte, Roland Ruffing (Metro Cash&Carry Romania), Florin Sabou (Bielomatik), Iuliu Cadar (DRM Dräxlmaier Romania Sisteme Electrice) și Titus Löw (Siemens),formează o echipă puternică ce susține activitățile AHK România prin experiență și implicare activă.

 

În Comisia de Cenzori au fost realeși Adriana Costea (PricewaterhouseCoopers) și Johannes Becker (TPA Admin SRL), iar Tobias Seiferth (Banca Comercială Română SA) a fost ales ca nou membru al Comisiei.

 

Directorul general AHK România, Sebastian Metz, a prezentat activităţile AHK România din anul 2018 şi obiectivele strategice viitoare. Astfel, ne dorim să extindem aria activităților, mai ales pe plan local, dar și să dezvoltăm noi domenii, pentru a susține și impulsiona companiileromâneşti şi germane în dezvoltarea relațiilor de afaceri.

 

„Dintre temele abordate în cadrul numeroaselor activități întreprinse de-a lungul anului 2018 nu au putut lipsi desigur dezvoltarea sustenabilă a orașelor și promovarea tehnologiilor “verzi”. Am continuat să lucrăm intens la dezvoltarea învățământul profesional și dual și la promovarea utilizării arbitrajului ca alternativă la instanțele judecătorești de stat”, a declarat Sebastian Metz.În ultimul an AHK România afost activă și în domeniul reprezentării intereselor.

 

În cadrul întâlnirilor celor8 grupuri de lucru pe diverse teme de interes pentru mediul de afaceri, am elaborat numeroase luări de poziție, intrând în dialog cu ministerele de resort și cu autoritățile responsabile, încercând astfelsă ne aducem un aport constructiv și profesionist la îmbunătățirea climatului de afaceri și a mediului investițional.Dragoș Anastasiu, Președintele AHK România, a mulțumit astfel membrilor: “Mulțumim celor peste 600 de companii pentru colaborare, implicare și încredere. Doar lucrând împreună,formăm o comunitate puternică!”

 

Discuțiile AHK România s-au concentrat și pe biroul din Cluj-Napoca, AHK Transylvania Office. Dorim astfel să dăm un semnal pozitiv pentru investitorii germani, demonstrând că regiunea este atractivă, iar biroul AHK din Cluj va crea punți și va intensifica colaborarea pe plan local dintre mediul privat, cel administrativ și educațional.

 

AHK Transylvania Office va aborda temele strategice ale AHK (dezvoltarea orașelor, învățământ profesional dual, tehnologii “verzi”, Curtea de Arbitraj, furnizori locali) în regiune, iar activitățile vor fi coordonate, începând din luna septembrie, de Vlad Tatu.

WVR: Rechizite și 5000 de mese calde oferite copiilor dintr-o comună doljeană
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 31 iulie 2019

(Comunicat) Sprijin educațional și rechizite școlare pentru 65 de copii, care au primit zilnic și o masă caldă, educație parentală pentru peste 80 de părinți și consiliere profesională pentru peste 50 de tineri și adulți.   Acesta este bilanțul primului an al unui proiect implementat cu fonduri europene în comuna...

ACEBOP va participa la selecția pentru elaborarea PNS 2021-2027
Autor: meatmilk  /   marți, 23 iulie 2019

(Comunicat) In data de 27.06. 2019, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Direcția de Dezvoltare Rurală - Autoritatea de Management pentru PNDR, a lansat procesul de selectare a partenerilor in vederea constituirii grupurilor de lucru tematice pentru elaborarea Planului Național Strategic (PNS) 2021-2027, inițiativă pe care am...