Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ajutati-o pe marina denisa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Am intalnit-o intamplator cu o luna in urma, dar dragalasenia ei si suferinta ei ne-au impresionat imediat.

Multumind pentru faptul ca avem copii sanatosi, ne-am spus ca in atatia ani am facut proiecte si realizat obiective, noi si dumneavoastra in cariera, si atunci de ce sa nu incercam sa indeplinim si acest obiectiv care va fi cel mai mare succes al nostru

Bubulina are doi ani si jumatate acum si a fost depistata cu Leucemie Limfoblastica la varsta de 10 luni (puteti vedea aici documentele medicale: marinadenisa.wordpress.com/about/ ). Este o boala care in Italia are 80-90% sperante de supravietuire, iar in Romania circa 50%. Este o boala curabila pentru multi, dar din pacate forma Bubulinei este foarte agresiva.

Si Bubulina a avut speranta ca se va insanatosi dupa primul ciclu de chimioterapie, dar din pacate boala s-a reintors dupa cateva luni. De aceasta data, chimioterapia nu si-a mai facut efectul si acum doua saptamani a fost externata de la Spitalul Fundeni pentru a se intoarce acasa la Constanta sa traiasca „ultimele ei zile”.

Cristina a cerut ajutorul multor directori de sectii de Oncohematologie Pediatrica din toata Europa, iar majoritatea raspunsurilor erau aceleasi: prea tarziu, prea grav, prea riscant… Apoi, intr-o seara a sunat telefonul si la capatul celalalt era Profesorul Marco Zecca de la Spitalul San Matteo din Pavia (Italia), un medic si cercetator de excelenta in Europa in acest domeniu ( il puteti vedea in acest film: www.telepaviaweb.tv/portale/news/news_vedi3.php?numero=10623 ).

„Aduceti-o imediat, intr-o zi sau doua, nu mai tarziu, pentru ca putem incerca un nou citostatic care a fost special creat cu cateva luni in urma pentru aceste cazuri de rezistenta la protocoalele traditionale de chimioterapie. Speram sa raspunda pozitiv la acest tratament si imediat dupa aceea ii vom face transplant de celule stem hematopoietice cu donator parinte, pentru ca gravitatea bolii nu permite asteptarea cautarii in Registrul Donatorilor pentru gasirea unui donator neinrudit perfect compatibil.” Acest a fost, in esenta, mesajul Profesorului Marco Zecca.

Din pacate, imediat dupa bucuria primirii acestui mesaj, am primit dusul rece al problemei de ordin economic. Romania este in Comunitatea Europeana si se poate face tratament in strainatate cu formularul E112, dar acesta nu acopera procedura de transplant. Se pleaca la transplant doar prin Ordinul 50, pentru care a fost depus un dosar la care nu s-a primit raspuns. Situatia fetitei era extrem de grava, intrucat a fost externata si trimisa acasa fara supraveghere medicala, desi avea nevoie de transfuzii zilnic. Clinica din Pavia este unul dintre putinele centre din Europa in care se face transplant de la donator parinte. Tratamentul cu chimioterapie costa 20.600 Euro si transplantul costa 110.000 Euro. Administratia spitalului ne-a cerut un avans de 30% pentru chimioterapie si garantie pentru restul de plata.

Datorita celor ce-au raspuns primului apel, datorita prietenilor si rudelor, Bubulina a plecat catre Pavia dupa cateva zile de la initierea lui la data de 26 octombrie. Au fost achitati cei 6.180 Euro pentru avans (gasiti situatia financiara aici: http://marinadenisa.wordpress.com/situatia-financiara/ ), dar acum Bubulina mai are 30 de zile la dispozitie pentru a strange 14.000 Euro pentru restul tratamentului si circa 45 de zile pentru a strange alti 110.000 Euro.

Din pacate, in timp ce in prima saptamana s-au strans circa 7.000 Euro, saptamana trecuta ne-am concentrat eforturile in transportul si internarea fetitei, pregatirea documentelor, formalitati birocratice, iar suma stransa in timpul acestei saptamani s-a oprit la 2.500 Euro.

Bubulina are nevoie de un efort din partea noastra, un mare efort financiar si de mediatizare catre cine stim ca are un suflet mare.

Site-ul Bubulinei este: www.marinadenisa.wordpress.com

Puteti citi noutati despre starea ei aproape in fiecare zi, pe site-ul ei, la rubrica Jurnalul Bubulinei: marinadenisa.wordpress.com/noutati/

Puteti suna la:
Gabriele 0039 3485306865
Cristina 004 0722 195284

Conturile in care se pot face donatii sunt urmatoarele:
· Zamfirache Adina Nicoleta (mama):
· RO 63 BRDE 140 SV 65812091400 LEI
· RO51 BRDE 140 SV 91241851400 EURO
· Sucursala BRD Mihail Kogalniceanu, Bd. Tudor Vladimirescu nr.1
· Swift: BRDEROBU

Cont in Euro si in Italia:
BANCA POPOLARE DI SONDRIO – FILIALE TESORERIA OSPEDALE SAN MATTEO – PAVIA
IBAN IT46M0569611300EDCEU0556950

Titular cont: Zamfirache Nicoleta Adina. De specificat pe ordinul de plata: Donazione trattamento paziente Marina Denisa Botofan

Puteti gasi model de contract de sponsorizare aici:
marinadenisa.wordpress.com/contract-de-sponsorizare/

Va multumim

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...