Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Alături de alte inovații, Mondi lansează BarrierPack Recyclable

Autor: meatmilkvineri, 21 septembrie, 2018

(Comunicat) Mondi, grupul global de soluții de ambalaj și hârtie, lansează BarrierPack Recyclable, laminatul plastic complet reciclabil pentru pungile pre-fabricate și materialul rulant FFS, împreună cu alte produse inovatoare destinate înghețatei și altor categorii de produse alimentare și băuturi, la târgul comercial FachPack din Germania. Lansarea va avea loc în perioada 25-27 septembrie în Centrul Expozițional Nurenberg la standul Mondi 7-254, hala 7.

 

La realizarea noului laminat, Mondi a colaborat cu SN Maschinenbau GmbH- Wipperfuerth, Germania. Separat, la standul 3A-242 din hala 3A, tehnologia SN German Pouch-Pack materialul va fi demonstrat prin rularea pe mașina FM 060, o mașină intermitentă de lucru, orizontală și de rotație/umplere/etanșare (FFS), care poate fi personalizată pentru nevoile clientului bazate, în trei variante: de bază, premium și umede).

 

„Am rulat eșantioane din acest material laminat Mondi și suntem încântați de perspectivele sale de sustenabilitate, pe piață”, a explicat Oliver Betzer, directorul general de vânzări al SN. „Pentru a demonstra calitățile laminatului, vom produce pungi umplute și sigilate de pe rulouri, pentru a proba siguranța și simplitatea procesului de ambalare folosind filmul Mondi’s BarrierPack Recyclable combinat cu tehnologia avansată a mașinilor SN”.

 

Această colaborare între Mondi și SN subliniază modul în care își asumă o poziție de lider în dezvoltarea de soluții durabile, care funcționează în mediul de producție, susține Mondi, prin Carl Stonley, Manager de Conturi Tehnice la Mondi Consumer Packaging Packaging,

 

Confort și durabilitate

 

La începutul acestui an, Mondi a adăugat un strat de barieră la construcția multistrat a foliei BarrierPack Recyclable, pentru a furniza o barieră de gaz care extinde foarte mult lățimea laminatului în aplicații potențiale. Pe lângă faptul că este complet reciclabil și oferă deja o barieră împotriva umezelii, materialul oferă proprietăți mecanice excepționale și este potrivit pentru o gamă largă de formate de ambalare.

 

„Construit folosind două straturi de folie din polietilenă, BarrierPack Recyclable este un material de ambalare extrem de funcțional și flexibil, ușor de deschis și de reluat pentru confortul consumatorilor”, a adăugat oficialul Mondi.

 

Materialul este mai rigid, mai puternic și mai ușor decât un laminat convențional PET/PE de aceeași grosime și poate fi utilizat direct pe mașini de formare, umplere și etanșare sau utilizat pentru ambalaje pre-fabricate. În primăvara anului trecut, materialul a fost premiat drept „cea mai bună tehnologie de inovare în reciclarea materialelor plastice”, la evenimentul ”Plastics Reciclyng Europe Awards” din Amsterdam și a câștigat premiul ”German Packaging”, în categoria Durabilitate.

 

„Noul nostru laminat, BarrierPack Recyclable, este un salt înainte pentru un ambalaj durabil”, a spus Stonley, „și suntem încântați să vedem că industria a recunoscut acest lucru”.

 

Pentru mai multe informații despre oricare dintre aceste inovații, nu ezitați să contactați reprezentantul local Mondi CPG sau contactați on-line SN Maschinenbau, la adresa www.mondigroup.com/flexiblepackagingor www.sn-maschinenbau.com.

Mintel: În designul ambalajului alimentar trebuie stăpânită ”Arta esenței”
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 11 aprilie 2019

Ambalajele trebuie să atragă consumatorii în decurs de trei secunde, spune directorul global al ambalajelor Mintel. În ultimii cinci ani, ambalajul a devenit un factor din ce în ce mai important de lansare pentru alimentele funcționale.   Între ianuarie 2014 și decembrie 2018, a fost constată o creștere de 10% a numărului de...

Prestigioasa companie Elopak-Norvegia, va expune la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

Una dintre cele mai prestigioase companii, la nivel mondial, din domeniul tehnologiilor de ambalare, Elopak, din Norvegia, își va prezenta ultimele soluții, produse și servicii în cadrul secțiunii Expo a expo-conferinței internaționale Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana...