Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Alco – tehnologia germana de ultima generatie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

ALCO – FOOD – MACHINES GMBH & CO KG este unul din liderii
producatorilor de utilaje pentru industria alimentara. Inca din anul 1977, inceputa ca o
afacere de familie, au produs utilaje pentru industria alimentara care au fost vandute la
inceput in Germania.

In anul 1985 a fost finalizata o noua fabrica iar in 1990 s-au facut extinderi
considerabile.
Alco ofera solutii inovative complete dar si utilaje personalizate pentru industria
alimentara, in special partea de convinience food.
Alco produce utilaje complete pentru intreg ciclul de productie: formare, tenderizare,
aplatizare, pesmetare, besamelizare, prajire, racire si congelare. Structura liniilor de procesare este modulara astfel incat sa se potriveasca diferitelor capacitati de productie cat si nevoilor specifice fiecarui procesator.
Tehnologia Alco se adreseaza produselor din carne rosie, peste, pasare, legume si
produse lactate.
Alco reprezinta tehnologie de ultima generatie fabricata in Germania pentru obtinerea
celei mai bune calitati. Functionalitatea si calitatea sunt principalele prioritati. Cercetarea continua si dezvoltarea concomitent cu actuala activitate au dus la succesul mondial de care se bucura Alco.

Formarea produselor
Utilaje de formatat de ultima generatie care portioneaza cu acuratete, formeaza moderat 2D si 3D, au randament ridicat in ceea ce priveste timpul de productie, avand ca atuu si capacitatea de schimbare rapida a echipamentului de format.
Ca si produse putem identifica: hamburgeri, chiftele, nuggets, crochete de diferite forme si marimi cu posibilitatea configurarii modulului in functie de capacitatea necesara.

Egalizarea produselor
Egalizarea produselor cum ar fi: schnizel, carne pentru fripturi, puple de pui dezosate, kebab, gyros, cordon bleu si altele pot fi usor aplatizate cu ajutorul modulului de egalizare.

Tenderizare
In aceeasi zona de formare exista posibilitatea folosirii modulului de tenderizare prevazut cu cutite superioare si cutite inferioare pentru taierea suprafetei produselor fara os si care au o structura mai tare.
Aceste utilaje au un design igienic necesar sigurantei produselor. Sunt foarte usor de manevrat si sunt usor si sigur de curatat.

Besamelizarea
Modulul urmator care se poate atasa liniei de procesare este sistemul de acoperire al roduselor cu sos lichid (besamel) care se realizeaza automat printr-un sistem de banda transportoare inundat in permanenta de lichid.


Pesmetizarea
Utilaje speciale care au ca functionalitati acoperirea cu pesmet fin sau mai putin fin, acoperirea uniforma si exacta a produsului pe ambele parti.
Utilajele se fac remarcate prin sistemele inovative de distribuire si prin sistemele de circulatie extrem de moderata pentru pesmet.

Prajirea
Masina pentru prajire permite prajirea in baie de ulei, imbunatatind valorea si gustul roduselor. Masina este conceputa pentru a oferi o prajire lenta si uniforma in flux continuu cu posibilitatea reglarii vitezei de deplasare a benzii cat si temperaturii uleiului.
Masina este prevazuta cu un sistem de incalzire care pastreaza energia si cu un sistem de prajire excelent.

Congelarea rapida in spirala
Sistemul de congelare functioneaza prin procedura IQF si asigura rezultate optime de racire datorita fluxului de aer orizontal, foarte eficient, cat si al benzii transportoare cu parcurgerea traseului in spirala.
Racirea uniforma si rapida asigura o pierdere minima de greutate si o pastrare excelenta a consistentei produsului si costuri de energie reduse.

Atentat cu bombă la un magazin românesc din Anzio-Italia
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 4 aprilie 2018

Conform presei și autorităților italiene, în noaptea de 2 spre 3 aprilie a avut loc un antentat asupra unui magazin românesc din Peninsulă.   Bomba a fost pusă în faţa magazinului ”Cerbul Carpatin” aflat la marginea oraşului Anzio, în zona Piazza del Consorzio. Din fericire, au fost doar pagube...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...