Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Alegerea sigura, economica si de succes impreuna cu Mediclim

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Companie de prestigiu pe piata de specialitate din Romania, Mediclim ofera partenerilor sai de afaceri cele mai sigure si economice solutii, garantand calea spre succes. Despre activitatea si portofoliul de produse si servicii ale Mediclim ne-a vorbit doamna Carmen Popescu, Biolog, Sales Manager Industry Division al companiei.

Fabrica de Lapte: Stimata Doamna Carmen Popescu, ce reprezinta Mediclim pe piata romaneasca de profil?
CP: Infiintata in 1994, Mediclim, lider pe piata de bacteriologie din Romania, este o companie autohtona care dispune de capital 100% privat. Membru fondator al Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale, in 2001, Mediclim este certificata ISO 9001 din 2001.

FDL: Care sunt domeniile in care activeaza compania Mediclim?
CP: Domeniile in care activam sunt: Bacteriologia cu aplicatii in Industria alimentara, industria farmaceutica, diagnosticul clinic si controlul apei, imunologia, biologia moleculara, etc. Mediclim beneficiaza de o echipa formata din personal specializat in strainatate, activitatea avand acoperire nationala. Subliniez faptul ca avem peste 1.500 de parteneri permanenti in Romania, compania noastra dispunand de un sediu modern dar si de o capacitate de depozitare conceput si dotat la cele mai inalte standard de calitate.

FDL: Gandind la beneficiile procesatorilor de lapte, care sunt produsele si serviciile pe care le poate furniza Mediclim?
Carmen Popescu: Compania Mediclim furnizeaza solutii complete pentru laboaratoarele de control microbiologic din Industria de lapte, insemnand aparatura necesara dotarii laboratoarelor, suportul de service asigurat cu cea mai mare rapiditate si felxibilitate, plus solutii de instruire a personalului care lucreaza in laborator. Referindu-ma la produsele oferite, trebuie sa subliniez ca suntem unicii reprezentanti ai companiei franceze BioMerieux iar, ca solutii, putem oferi analiza completa microbiologica, atat in ceea ce priveste determinarea indicatorilor de calitate, cat si detectia germenilor patogeni cu rezultat in 24 de ore, ceea ce inseamna un foarte mare avantaj pentru producatori.

FDL: Care sunt principalele produse Mediclim pe care le recomandati procesatorilor de lapte din Romania?
CP: In privinta produselor de microbiologie avem doua produse principale: Sistemele Tempo si Minividas. Oferim deasemenea solutii automate pentru prepararea probelor, solutii pentru controlul microbiologic al apei care intra in procesul tehnologic si controlul mediului de productie.

FDL: Va rugam sa detaliati.
CP: Tempo este un Sistem automat destinat determinarii indicatorilor de calitate, aceasta insemnand numaratoarea totala de germeni, bacterii coliforme, Escherichia coli, Staphilococcus aureus, drojdii si mucegaiuri, bacterii lactice, rezultatele fiind obtinute in 24-48 de ore, in functie de parametrii alesi. Este o tehnologie de ultima generatie care are ca principiu de baza metodele clasice din microbiologie, metoda in sine fiind patentata de BioMerieux. Sistemul este deosebit de performant, avand capacitatea de a analiza pana la 500 de probe in 4 ore. Beneficiile aduse sunt: siguranta rezultatului, faptul ca interpretarea rezultatului este facuta automat de catre aparat, integrarea datelor intr-un sistem informatic si transmiterea lor informatizat, si usurinta in exploatare, nefiind nevoie de trainig sau personal cu inalta calificare. In plus, se poate analiza orice tip de proba care intra in laborator, indiferent daca este vorba de lapte materie prima, ingrediente, proba prelevata de pe fluxul tehnologic, probe de sanitatie sau produs finit.

FDL: Care sunt avantajele materiale pe care le poate avea utilizatorul acestei tehnologii furnizata de Mediclim?
CP: Faptul ca avem totul inclus in kit-uri gata de utilizare, specialistii din laborator nu mai trebuie sa isi prepare singuri reactivii. In plus, obtinerea rezultatului in 24 de ore determina economii consistente in ceea ce priveste costul final al produsului. Produsele pot fi puse pe piata in deplina siguranta, facandu-se astfel economii substantiale la costurile de depozitare sau eventualele returnari ale produselor cu probleme, din piata. Trebuie sa subliniez faptul ca cele doua sisteme, Tempo si Vidas, acopera toata gama de teste care trebuie efectuate intr-un laborator de microbiologie dintr-o fabrica de lapte.

FDL: Va rugam sa ne detaliati caracteristicile celui de-al doilea produs principal oferit procesatorilor de lapte de catre Mediclim.
CP: MiniVidas este un analizor automat, multiparametric, compact care foloseste tehnici de imunodetectie. Realizeaza detectia de germeni patogeni alimentari: Salmonella, Listeria spp, Listeria monocytogenes, E.coli O157:H7, Campylobacter, Enterotoxina stafilococica. Pentru Salmonela si Listeria avem solutii de 24 de ore. Minividas este, de fapt, un Sistem de imunologie inventat pentru studiile NASA, fiind, dealtfel utilizat si in spatiu Mai nou, compania BioMerieux a introdus o tehnologie noua care foloseste o proteina specifica din bacteriofagi, in special pentru kit-urile pentru Salmonela si E.coli O157: H 7. Bacteriofagii sunt virusuri bacteriene care, pentru a se inmulti, au nevoie de prezenta bacteriei specifice. Utilizarea bacteriofagilor a crescut substantial performantele de specificitate si selectivitate ale kiturilor.
Enterotoxina stafilococica este o toxina produsa de bacteria Staphylococcus aureus, fiind principala cauza a intoxicatiilor alimentare. Desi bacteria poate fi distrusa prin tratament termic, toxinele sunt termostabile si pot supravietui temperaturilor ridicate. Sistemul automat Minividas realizeaza toti pasii pentru testarea prezentei toxinei in alimente, printand la, finalul analizei, rezultatul: pozitiv sau negativ. Minividas este recunoscut de catre AFSSA, Laboratorul de Referinta al Comunitatii UE pentru Lapte si produse din lapte ca metoda oficiala pentru testarea enterotoxinei stafilococice. Minividas este, deasemenea, un sistem usor de utilizat si sigur. Trebuie sa mentionez faptul ca toate produsele furnizate de firma Mediclim sunt agreate in Uniunea Europeana, iar metodele de lucru sunt validate si acreditate AOAC, AFNOR etc.

FDL: Tempo si Minividas sunt comercializate ca elemente separate, sau in cadrul unor seturi complete?
CP: Mediclim ofera aceste sisteme in pachete complete, pentru automatizarea intregii activitati de laborator, pornind de la prepararea probelor, astfel incat sa nu se mai piarda timpul cu manualitatea indelungata, medii de cultura gata de utilizare, in cazul in care se doreste si, nu in ultimul rand, furnizam partea de suport tehnic, asigurata de oameni specializati la BioMerieux, specialistii nostri deplasandu-se in fiecare laborator, atunci cand sunt solicitati.

FDL: Cum pot fi achizitionate produsele Mediclim?
CP: Suntem deschisi oricarei forme de colaborare, compania Mediclim dovedind flexibilitate in relatia cu clientii si adaptandu-se permanent cerintelor acestora. In plus, calitatea produselor se situeaza la cele mai inalte standarde, BioMerieux fiind lider mondial pe piata solutiilor destinate controlului microbiologic din Industria alimentara.

Ce este metoda TEMPO?
TEMPO este prima metoda complet automata care permite numararea indicatorilor de calitate cu aplicatii in industria alimentara: NTG, E. Coli, Coliformi totali, Enterobacteriaceae, Drojdii si mucegaiuri, Staphilococcus aureus, Lactobacillus. Domeniul de numarare este cuprins intre 1 UFC/g si 4,9×1011 cfu/g. TEMPO permite analiza oricarui tip de produs destinat consumului uman. Nu este nevoie de etalonarea sistemului in functie de tipul de produs analizat, bazandu-se pe metoda tuburilor multiple (MPN), conform standardelor ISO. Metodele sunt validate AFNOR si AOAC.

Sistemul automat pentru imunodetectie patogeni alimentari tip miniVidas

Analizor automat, multiparametric, compact, care foloseste tehnici de imunodetectie. Realizeaza detectia de patogeni alimentari: Salmonella, Imunoconcentrare Salmonella , Listeria, Listeria monocYtogenes, E.coli O157:H7, ICE coli O157, Campylobacter, Enterotoxina stafilococica.
Sistemul este compact, fiind constituit dintr-o singura unitate care include:
-Modulul analitic cu 12 pozitii pentru teste (2 unitati independente, a cate 6 locuri, fiecare cu cate un microprocesor propriu)
-Echipamentul pentru procesarea datelor: monitor, tastatura (24 taste), imprimanta incorporata.
Sistemul este multiparametric, permitand efectuarea simultana de tipuri diferite de analize, avand o capacitate de maxim 30 de rezultate pe ora.
Metodele de lucru sunt validate international in Europa, SUA, Canada, Japonia etc.
Producatorul este autorizat de catre autoritatile de sanatate publica din tara de origine si sa prezinte atestari din care sa rezulte indeplinirea normelor internationale ISO, EN, EC.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...

Alegerea sigura, economica si de succes impreuna cu Mediclim

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Companie de prestigiu pe piata de specialitate din Romania, Mediclim ofera partenerilor sai de afaceri cele mai sigure si economice solutii, garantand calea spre succes. Despre activitatea si portofoliul de produse si servicii ale Mediclim ne-a vorbit doamna Carmen Popescu, Biolog, Sales Manager Industry Division al companiei.


Fabrica de Carne: Stimata Doamna Carmen Popescu, ce reprezinta Mediclim pe piata romaneasca de profil?

CP: Infiintata in 1994, Mediclim, lider pe piata de bacteriologie din Romania, este o companie autohtona care dispune de capital 100% privat. Membru fondator al Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale, in 2001, Mediclim este certificata ISO 9001 din 2001.

FDC: Care sunt domeniile in care activeaza compania Mediclim?
CP: Domeniile in care activam sunt: Bacteriologia cu aplicatii in Industria alimentara, industria farmaceutica, diagnosticul clinic si controlul apei, imunologia, biologia moleculara, etc. Mediclim beneficiaza de o echipa formata din personal specializat in strainatate, activitatea avand acoperire nationala. Subliniez faptul ca avem peste 1.500 de parteneri permanenti in Romania, compania noastra dispunand de un sediu modern dar si de o capacitate de depozitare conceput si dotat la cele mai inalte standard de calitate.

FDC: Gandind la beneficiile procesatorilor de carne, care sunt produsele si serviciile pe care le poate furniza Mediclim?
Carmen Popescu: Compania Mediclim furnizeaza solutii complete pentru laboaratoarele de control microbiologic din Industria de carne, insemnand aparatura necesara dotarii laboratoarelor, suportul de service asigurat cu cea mai mare rapiditate si felxibilitate, plus solutii de instruire a personalului care lucreaza in laborator. Referindu-ma la produsele oferite, trebuie sa subliniez ca suntem unicii reprezentanti ai companiei franceze BioMerieux iar, ca solutii, putem oferi analiza completa microbiologica, atat in ceea ce priveste determinarea indicatorilor de calitate, cat si detectia germenilor patogeni cu rezultat in 24 de ore, ceea ce inseamna un foarte mare avantaj pentru producatorii de carne care au produse cu un termen de valabilitate scurt, cum ar fi: carcase, produse refrigerate etc. Dar, utilizand metodele Mediclim si obtinerea rezultatului cu rapiditate, acestia pot reactiona, fie expediind produsul in deplina siguranta, fie blocandu-l.

FDC: Care sunt principalele produse Mediclim pe care le recomandati procesatorilor de carne din Romania?

CP: In privinta produselor de microbiologie avem doua produse principale: Sistemele Tempo si Minividas. Oferim de asemenea soltii automate pentru prepararea probelor, solutii pentru controlul microbiologic al apei care intra in procesul tehnologic, controlul mediului de productie, controlul de calitate.

FDC: Va rugam sa detaliati.
CP: Tempo este un Sistem automat destinat determinarii indicatorilor de calitate, aceasta insemnand numaratoarea totala de germeni, bacterii coliforme, Escherichia coli, Staphilococcus aureus, drojdii si mucegaiuri, bacterii lactice, rezultatele fiind obtinute in 24-48 de ore, in functie de parametrii alesi. Este o tehnologie de ultima generatie care are ca principiu de baza metodele clasice din microbiologie, metoda in sine fiind patentata de BioMerieux. Sistemul este deosebit de performant, avand capacitatea de a analiza pana la 500 de probe in 4 ore. Beneficiile aduse sunt: siguranta rezultatului, faptul ca interpretarea rezultatului este facuta automat de catre aparat, integrarea intr-un sistem informatic a datelor si transmiterea lor informatizat si usurinta in exploatare, nefiind nevoie de trainig sau personal cu inalta calificare. In plus, se poate analiza orice tip de proba care intra in laborator, indiferent daca este vorba de carne-materie prima, ingrediente, proba prelevata de pe fluxul tehnologic, probe de sanitatie sau produs finit.

FDC: Care sunt avantajele materiale pe care le poate avea utilizatorul acestei tehnologii furnizata de Mediclim?
CP: Faptul ca avem totul inclus in kit-uri gata de utilizare, specialistii din laborator nu mai trebuie sa isi prepare singuri reactivii. In plus, obtinerea rezultatului in 24 de ore determina economii consistente in ceea ce priveste costul final al produsului. Produsele pot fi puse pe piata in deplina siguranta, facindu-se astfel economii substantiale la costurile de depozitare sau eventualele returnari ale produselor cu probleme din piata. Trebuie sa subliniez faptul ca cele doua sisteme: Tempo si Vidas acopera toata gama de teste care trebuie efectuate intr-un laborator de microbiologie dintr-o fabrica de carne

FDC: Va rugam sa ne detaliati caracteristicile celui de-al doilea produs principal oferit procesatorilor de carne de catre Mediclim.
CP: MiniVidas este un analizor automat, multiparametric, compact care foloseste tehnici de imunodetectie.Rrealizeaza detectia de germeni patogeni alimentari: Salmonella, Listeria spp, Listeria monocYtogenes, E.coli O157:H7, Campylobacter, Enetrotoxina stafilococica. Pentru Salmonela si Listeria avem solutii de 24 de ore. Minividas este, de fapt, un Sistem de imunologie inventat pentru studiile NASA, fiind, dealtfel utilizat si in spatiu. Mai nou, compania BioMerieux a introdus o tehnologie noua, care foloseste o proteina specifica din bacteriofagi, mai ales pentru kit-urile pentru Salmonela si E.coli O157 :H 7. Bacteriofagii sunt virusuri bacteriene care, pentru a se inmulti au nevoie de prezenta bacteriei specifice. Utilizarea bacteriofagilor a crescut substantial performantele de specificitate si selectivitate ale kirurilor. Minividas este, deasemenea, un sistem usor de utilizat, sigur. Trebuie sa mentionez faptul ca toate produsele furnizate de firma Mediclim sunt agreate in Uniunea Europeana, iar metodele de lucru sunt validate si acreditate AOAC, AFNOR etc.

FDC: Tempo si Minividas sunt comercializate ca elemente separate, sau in cadrul unor seturi complete?
CP: Mediclim ofera aceste sisteme in pachete complete, pentru automatizarea intregii activitati de laborator, pornind de la prepararea probelor, astfel incat sa nu se mai piarda timpul cu manualitatea indelungata, medii de cultura gata de utilizare, in cazul in care se doreste si, nu in ultimul rand, furnizam partea de suport tehnic, asigurata de oameni specializati la BioMerieux, specialistii nostri deplasandu-se in fiecare laborator, atunci cand sunt solicitati.

FDC: Cum pot fi achizitionate produsele Mediclim?
CP: Suntem deschisi oricarei forme de colaborare, compania Mediclim dovedind flexibilitate in relatia cu clientii si adaptandu-se permanent cerintelor acestora. In plus, calitatea produselor se situeaza la cele mai inalte standarde, BioMerieux fiind lider mondial pe piata solutiilor destinate controlului microbiologic din Industria alimentara.

Ce este metoda TEMPO?
TEMPO este prima metoda complet automata care permite numararea indicatorilor de calitate cu aplicatii in industria alimentara: NTG, E. Coli, Coliformi totali, Enterobacteriaceae, Drojdii si mucegaiuri, Staphilococcus aureus, Lactobacillus. Domeniul de numarare este cuprins intre 1 UFC/g si 4,9×1011 cfu/g. TEMPO permite analiza oricarui tip de produs destinat consumului uman. Nu este nevoie de etalonarea sistemului in functie de tipul de produs analizat , bazandu-se pe metoda tuburilor multiple (MPN), conform standardelor ISO. Metodele sunt validate AFNOR si AOAC.

Sistemul automat pentru imunodetectie patogeni alimentari tip miniVidas

Analizor automat, multiparametric, compact, care foloseste tehnici de imunodetectie. Realizeaza detectia de patogeni alimentari: Salmonella, Imunoconcentrare Salmonella , Listeria, Listeria monocYtogenes, E.coli O157:H7, ICE coli O157, Campylobacter, Staph.enterotoxin.

Sistemul este compact, fiind constituit dintr-o singura unitate care include:
-Modulul analitic cu 12 pozitii pentru teste (2 unitati independente, a cate 6 locuri, fiecare cu cate un microprocesor propriu)
-Echipamentul pentru procesarea datelor: monitor, tastatura (24 taste), imprimanta incorporata.
Sistemul este multiparametric, permitand efectuarea simultana de tipuri diferite de analize, avand o capacitate de maxim 30 de rezultate pe ora.
Metodele de lucru sunt validate international in : Europa, SUA, Canada, Japonia etc.
Producatorul este autorizat de catre autoritatile de sanatate publica din tara de origine si sa prezinte atestari din care sa rezulte indeplinirea normelor internationale ISO, EN, EC.

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...

Hochland va participa la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Liderul național de pe piața brânzeturilor din România, Hochland, va participa și în acest an la Expo-zonferința Internațională Meat Milk, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Hochland Group   Compania Hochland a luat nastere in 1927, cand Georg Summer si Robert Reich au...

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...