Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Alerta de pesta porcina africana

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform recolta.eu, Directia Sanitara Veterinara Neamt a declarat alerta in judet si a luat masuri de supraveghere pentru a preveni aparitia pestei porcine africane.

Data fiind vecinatatea cu Ucraina, tara unde recent a fost depistat un focar de pesta porcina africana, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a dispus instituirea masurilor de protectie specifice pentru astfel de situatii in toate cele 11 judete de la granita de nord – est a tarii pentru ca boala sa nu patrunda pe teritoriul tarii noastre.

Masurile pe care le-am comunicat in teritoriu se refera la respectarea cu strictete de catre cele 6 exploatatii comerciale de porcine autorizate din Neamt a masurilor de profilaxie generala, indeosebi achizitionarea de suine numai din zone care deruleaza programe de supraveghere a bolilor majore ale procinelor, cu statut liber de boli infectocontagioase si verificarea prin controale a implementarii tuturor masurilor de biosecuritate aprobate de institutia noastra, a precizat doctorul Constantin Lipan, director adjunct al DSVSA Neamt, citat de Ziarul Ceahlaul.

Aceleasi masuri se aplica si in zonele forestiere, unde medicii veterinari de la circumscriptiile sanitare veterinare zonale au fost repartizati pe fondurile de vanatoare, iar medicii veterinari de libera practica imputerniciti se vor ocupa de prelevarea probelor de mistret. In revista Fabrica de Carne puteti citi informatii suplimentare privind sanatatea si bunastarea animalelor.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Alerta de pesta porcina africana

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform recolta.eu, Directia Sanitara Veterinara Neamt a declarat alerta in judet si a luat masuri de supraveghere pentru a preveni aparitia pestei porcine africane.

Data fiind vecinatatea cu Ucraina, tara unde recent a fost depistat un focar de pesta porcina africana, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a dispus instituirea masurilor de protectie specifice pentru astfel de situatii in toate cele 11 judete de la granita de nord – est a tarii pentru ca boala sa nu patrunda pe teritoriul tarii noastre.

Masurile pe care le-am comunicat in teritoriu se refera la respectarea cu strictete de catre cele 6 exploatatii comerciale de porcine autorizate din Neamt a masurilor de profilaxie generala, indeosebi achizitionarea de suine numai din zone care deruleaza programe de supraveghere a bolilor majore ale procinelor, cu statut liber de boli infectocontagioase si verificarea prin controale a implementarii tuturor masurilor de biosecuritate aprobate de institutia noastra, a precizat doctorul Constantin Lipan, director adjunct al DSVSA Neamt, citat de Ziarul Ceahlaul.

Aceleasi masuri se aplica si in zonele forestiere, unde medicii veterinari de la circumscriptiile sanitare veterinare zonale au fost repartizati pe fondurile de vanatoare, iar medicii veterinari de libera practica imputerniciti se vor ocupa de prelevarea probelor de mistret.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...