Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ALERTĂ! Poliția investighează afacerile intracomunitare cu carne

Autor: Ilie Stoianjoi, 26 septembrie, 2013

Poliția Română coordonează o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul comerțului cu carne și produse din carne congelate. În perioada 25—26 septembrie a.c., polițiștii de investigarea fraudelor, împreună cu cei rutieri și de la transporturi, vor desfășura controale în marile complexe comerciale și în trafic.

Polițiștii din cadrul structurilor teritoriale din țară, sub coordonarea Direcției de Investigare a Fraudelor—I.G.P.R., cu sprijinul Direcției Rutiere și al Direcției Transporturi, au demarat în 25 septembrie, o acțiune de combatere a evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu carne și produse din carne congelate.

Controalele vizează descoperirea ilegalităților comise cu ocazia efectuării importurilor/operațiunilor intracomunitare și comercializării acestor produse pe teritoriul României.

Se are în vedere identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfășurarea de operațiuni de achiziție intracomunitară/import, fără evidențierea activităților comerciale.

De asemenea, sunt verificați agenții economici din marile complexe comerciale și depozite, în vederea stabilirii operațiunilor și circuitelor comerciale derulate de societățile comerciale, precum și fluxul transporturilor de marfă. (Biroul de presă al IGPR)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...