Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Alex Jurconi: Investitori chinezi interesaţi de avicultura românească

Autor: Meat MIlkluni, 3 noiembrie, 2014

Ca urmare a discuţiilor bilaterale purtate în ultimele zile în cadrul “Forumului 16+1”organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în cadrul Târgului INDAGRA, membri ai delegaţiei chineze şi-au exprimat interesul pentru dezvoltarea unor proiecte în domeniu creşterii păsărilor, împreună cu parteneri români.

 

În acest sens, un grup format din reprezentanţi guvernamentali din provincia Hubei şi oameni de afaceri chinezi se întâlnesc astăzi cu avicultori români din judeţul Vâlcea, membri ai Federaţiei Naţionale PRO AGRO.

 

Obiectivele întâlnirii se referă la o posibilă investiţie româno-chineză dedicată reproducţiei avicole, pentru care să se acceseze ‎şi fondurile europene din noul PNDR, precum şi la posibilitatea valorificării cărnii de pasăre pe piaţa chineză.

 

Federaţia Naţională PRO AGRO mulţumeşte pe această cale MADR pentru organizarea “Forumului 16+1” care a permis desfăşurarea discuţiilor între producători şi procesatori români‎ şi investitorii chinezi.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...