Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Alianta intercorporatii pentru prevenirea bolilor cauzate de campylobacteria

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Firma canadiana AbCelex Technologies a anuntat o colaborare cu marele procesator irlandez al carnii de pasare Carton Group, in scopul dezvoltarii unor produse eficiente impotriva bacteriei Campylobacter Jejeuni.

Conform Centrului pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC), produsele din carne de pasare sunt considerate a fi una dintre principalele surse a Campylobacteriosis, aceasta fiind una dintre cele mai comune cauze ale gastritei enterocolice la om, cu aproximativ 200 de cazuri de deces pe an, numai in Statele Unite.

Boala gastrointestinala este de cele mai multe ori rezultatul consumului de carne de pasare cruda sau insuficent gatita. Contaminarea incrucisata poate, de asemenea, aparea din cauza sectionarii carnii, apoi folosind acelasi cutit fara sa fi fost spalat pentru prepararea legumelor sau altor mancaruri usoare.

Potrivit AbCelex, acest proiect de colaborare si cercetare s-ar putea dovedi o solutie globala pentru prevenirea sau reducerea semnificativa a bolilor cauzate de Campylobacteriosis.

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...