Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Alianta intercorporatii pentru prevenirea bolilor cauzate de campylobacteria

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Firma canadiana AbCelex Technologies a anuntat o colaborare cu marele procesator irlandez al carnii de pasare Carton Group, in scopul dezvoltarii unor produse eficiente impotriva bacteriei Campylobacter Jejeuni.

Conform Centrului pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC), produsele din carne de pasare sunt considerate a fi una dintre principalele surse a Campylobacteriosis, aceasta fiind una dintre cele mai comune cauze ale gastritei enterocolice la om, cu aproximativ 200 de cazuri de deces pe an, numai in Statele Unite.

Boala gastrointestinala este de cele mai multe ori rezultatul consumului de carne de pasare cruda sau insuficent gatita. Contaminarea incrucisata poate, de asemenea, aparea din cauza sectionarii carnii, apoi folosind acelasi cutit fara sa fi fost spalat pentru prepararea legumelor sau altor mancaruri usoare.

Potrivit AbCelex, acest proiect de colaborare si cercetare s-ar putea dovedi o solutie globala pentru prevenirea sau reducerea semnificativa a bolilor cauzate de Campylobacteriosis.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...