Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Alianta pentru prevenirea bolilor cauzate de campylobacteria

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Firma canadiana AbCelex Technologies a anuntat o colaborare cu marele procesator irlandez al carnii de pasare Carton Group, in scopul dezvoltarii unor produse eficiente impotriva bacteriei Campylobacter Jejeuni.

Conform Centrului pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC), produsele din carne de pasare sunt considerate a fi una dintre principalele surse a Campylobacteriosis, aceasta fiind una dintre cele mai comune cauze ale gastritei enterocolice la om, cu aproximativ 200 de cazuri de deces pe an, numai in Statele Unite.
Boala gastrointestinala este de cele mai multe ori rezultatul consumului de carne de pasare cruda sau insuficent gatita. Contaminarea incrucisata poate, de asemenea, aparea din cauza sectionarii carnii, apoi folosind acelasi cutit fara sa fi fost spalat pentru prepararea legumelor sau altor mancaruri usoare. Potrivit AbCelex, acest proiect de colaborare si cercetare s-ar putea dovedi o solutie globala pentru prevenirea sau reducerea semnificativa a bolilor cauzate de Campylobacteriosis.

Fmi si banca mondiala prevad o crestere a preturilor la alimente
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

(Agerpres) Fondul Monetar International si Banca Mondiala considera ca exista putine semnale care sa indice o criza similara cu aceea din 2007/2008, insa Institutiile financiare internationale sfatuiesc tarile sa se pregateasca pentru posibilitatea cresterii preturilor la alimente in lunile urmatoare. Cea mai grava seceta din ultimii 50 de ani in...

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, Cris-Tim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR). Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata...