Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Alimentaria 2018: Inca un succes international pentru Agricola Bacau

Autor: Ilie Stoianluni, 16 aprilie, 2018

La fel ca in alte dati, Agricola Bacau se dovedeste cea mai dinamica firma din Romania, atunci cand participa la un eveniment international.

 

Asa se intampola si de aceasta data, compania fiind reprezentata la standurile despre care putem spune ca sunt cele mai mari, din randul firmelor romanesti, de Agricola, Salbac, Avicola Lumina si Europrod.

 

Socotind o participare de traditie, la Alimentaria, Agricola Bacau se adreseaza de aceasta data, in primul rand, beneficiarilor din zona procesarii si din zona HoReCa, pentru acestia expunand produse din categoria puiului industrial, dar si celebrui Pui Fericit in ambalaje mari, moderne.

 

Cu o cota de piata de 58 % pe piata crud-uscatelor, Salbac propune partenerilor straini la fel de celebrul Salam de Sibiu pe care il produce fabrica bacauana, dar si mititeii gustosi care reprezinta cca 60 % din ponderea exportului acestei firme din componenta grupului Agricola.

 

Desigur, Avicola Lumina isi promoveaza Ouale Ochioase si Ouale Inimoase, lansate in toamna trecuta in premiera, pe piata din Romania, dar si oua obtinute de la gaini crescute in sistem free range si oua antistres.

 

Ce-a de a patra firma din componenta grupului, Europrod, expune o larga gama de produse ready to eat si, ca noutate, ready meal vegetal dar si fara e-uri, fiind cunoscuta apetenta din ce in ce mai mare a consumatorilor occidentali, pentru produse alimentare naturale.

 

Cu siguranta, prezenta firmelor din grupul Agricola, va fi un succes, la standuri incepand inca de la primele ore dialoguri cu actuali sau viitori beneficiari externi. (Corespondenta de la Barcelona-16 aprilie 2018, Ilie Stoian)

Balanță dezastruoasă pentru comerțul internațional cu lactate al României
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 19 septembrie 2018

Pentru a ne argumenta afirmațiile, vom folosi datele oferite de Clal.it-Centralizatorul laptelui. Iar datele Clal spun că prețul mediu al laptelui-materie primă, pentru primul semestru al anului 2018, a fost de 26,96 eurocenți, cu 2,2 % mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut.   Desigur, pe perioada verii, prețul a...

Phil Hogan, vizită în România pe tema PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 13 septembrie 2018

(Comunicat) Comisarul european Phil Hogan, responsabil pentru agricultură şi dezvoltare rurală, se va afla în Bucureşti şi Cluj Napoca, în zilele de 13 și 14 septembrie, el urmând să aibă întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, precum şi cu fermieri români.   Oficialul vine la...